Uit onderzoek blijkt dat maar liefs 75% van de websites veel te traag zijn. Het zijn slechts 24% van de sites welke bij de website testen hebben laten zien een snellere laadtijd (Time To Interact, kortweg TTI) te hebben dan drie seconden te hebben. Het is een onderzoek van Radware waar ZDNet over schrijft. Drie seconden is de kritische tijd waarna websitebezoekers de site weer verlaten. Wanneer het laden te lang duurt dan verliest de bezoeker de aandacht en klikt men de site weg. Men gaat dan naar een andere website waar zich dit proces herhaalt tot men een snelle site heeft gevonden. De website snelheid testen is dus van groot belang voor uw eigen site.

 

80 procent van de wegklikkers komen nooit meer terug..

Uit hetzelfde onderzoek is aangetoond, dat 80 procent van de websites welke worden weggeklikt nooit meer bezocht worden. Ook delen bijna de helft van deze bezoekers met hun (digitale) vrienden, dat het een trage site is. Voor een e-commerce sites is dit bijna moordend. Ook voor nieuwssites is het niet goed om niet snel genoeg de content te laden.

Kortom, de snelheid van een website testen is steeds belangrijker geworden in een steeds sneller wordende economie. De snelheid van een site wordt met name bepaalt door de structuur, de content, foto’s en video’s en ook hoe goed de webhosting is.

 

De snelheid van een site wordt met name bepaalt door de structuur, de content, foto’s en video’s en ook hoe goed de webhosting is.

 

Website snelheid testen: Het gaat niet om de totale laadtijd

Het klinkt misschien raar, maar de complete website hoeft niet binnen drie seconden geladen te zijn. De totale laadtijd is niet van zo groot belang. Het gaat vooral om de kritische zaken te laden welke vooral boven de vouw zichtbaar zijn. Het gaat hier om de informatie welke de bezoeker als eerste ziet.
Een indicator die al meer zegt dan de laadtijd is de al hierboven genoemde Time-to-Interact. Deze meet hoe lang het duurt voordat een bezoeker interactieve content te zien krijgt (denk bijvoorbeeld aan klikbare links).

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

Wanneer een site goed is ingericht, zal het eerst de kritische scripts, informatie, tekst en foto’s en video’s laden. Pas daarna zal de site verder gaan om de rest in te laden. Natuurlijk is het niet erg wanneer het tweede deel pas wat later ingeladen wordt.

 

Website testen laten zien: bezoekers zijn ongeduldig

website snelheid testen

Bezoekers willen niet te lang wachten, tot ze de voor hen belangrijke informatie zien. Teksten laden aardige snel in. Het zijn vaak vooral de foto’s en video’s waarvan het lang duurt tot ze geladen zijn. Meerdere website snelheid testen hebben dit aangetoond. Een website testen op de snelheid van het laden is dus erg belangrijk. Het is slim om de figuren en foto’s te verkleinen en om ze wanneer het kan niet op de kritische delen van de pagina te plaatsen (boven de vouw). Het zorgt voor een betere user experience. Het voelt prettig aan voor de bezoeker en ze krijgen geen kriebels om je website te verlaten.

 

Scripts snel laden!

Andere zaken waar je aandacht aan moet schenken zijn de plaats waar je de scripts plaatst op je site. Javascripts moet je onderaan de pagina zetten en de css bestanden roep je aan bovenaan je pagina. Ook is het goed om niet teveel javascripts of css bestanden te gebruiken. Houd het compact en klein om zo een snelle site te krijgen.

 

Het resultaat van website testen van grote sites

Grote sites hebben vaak een zeer hoge laadtijd. ZDNet publiceerde dat Amazon.com een laadtijd heeft van meer dan 10 seconden. Het klinkt bijna ongekend. Het is immers een grote e-commerce reus met een miljardenomzet. Maar ja, 99% van de websites kunnen zich die niet permitteren. Ons advies is om ten minste te investeren in snelle webhosting. Dat betaald zich terug. Siteground staat bekend om snelle laadtijden. Klik op onderstaande button om er meer over te weten.

Voor bedrijven die energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

  • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
  • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
  • Enthousiaste en excellente 24/7 support
  • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
  • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
  •  Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte