Wat zijn de meest bezochte websites in de wereld? In juni 2018 stond de teller op 3,95 miljard internet gebruikers. Waar zitten de meeste internetters, zowel in absolute aantal als in percentage van de bevolking? En wat zijn de meest bezochte websites? Een overzicht van leuke en opvallende feiten van het wereldwijde netwerk dat gebruikers en immense hoeveelheid data met elkaar verbindt.

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

Grootste gebruikersgroep

Het zal niet verrassend zijn, maar in Azië zitten de meeste internet gebruikers. Ruim 48 procent, met het Europese continent als snelle stijger met 19 procent. Tot mijn verbazing is het aantal internet gebruikers in China met 5 procent gedaald naar 20 procent, als is dat nog twee keer zoveel als in USA. Dat zal te maken hebben dat de Chinese overheid de touwtjes aantrekt op gebeide van vrije internetverkeer. India volgt op tweede plek met 11,6 procent. De meest bezochte websites in China zijn o.a. Alibaba en Baidu, een toonaangevende zoekmachine in China.

 

IJsland staat op eerste plaats

Een andere uiterste is IJsland. Een dun bevolkt eiland waar ‘maar’ 334.252 mensen wonen. Naast dat ze goed voetballen weten ze ook goed  internet te gebruiken. Want de gehele bevolking (100%) gebruikt internet. In absolute aantallen stelt het niets voor, qua penetratie is het uniek.

 

Sales, sales

Ruim 1,6 miljard internetgebruikers geven geld via het internet kanaal. De omzet is gigantisch. In 2018 is de verwachting dat er voor $2840 miljard omgezet wordt op het wereld wijde net. Dat is $500 miljard meer dan in 2017. Aan reclame uitgaven op het internet wordt ruwweg evenveel uitgegeven als wereld wijd aan TV reclames: $200 miljard. Alleen in USA al verwacht 80 procent van de surfers in 2019 een online uitgave te doen.

 

De gehele IJslandse bevolking (100%) gebruikt internet. In absolute aantallen stelt het niets voor, qua penetratie is het uniek.

 

Content, Content

Naast commercie, is internet een grote encyclopedie van artikelen, boeken en andere kennis. Bezoekers consumeren diverse vormen van media op het internet. Naast consumeren, produceren zij ook en dragen ze actief bij aan de groei van data op het internet. Denk alleen al aan foto’s, video’s, muziek, nieuwsberichten, sociale berichten, etc. die dagelijks worden geüpload. Er is een grote behoefte om via het internet informatie te vergaren en te delen.  De meeste bezochte websites zijn Facebook, Twitter en natuurlijk Google. Even een paar getallen. Dagelijks worden meer dan 500 miljoen tweets en 3 miljoen blogs gepubliceerd.

 

Meest bezochte websites in Nederland

Mondiaal staat Google en Facebook boven al als de meest bezochte websites. In Nederland is het niet anders. Google is groot geworden door hun zoek technologieën en staan met een bereik van 51% op de eerste plaats. Op redelijke grote afstand staat op twee het sociale netwerk website van Facebook, gevolgd door Youtube (ook van Google). Verder staat in de top 10 nog wikipedia, linkedin en marktplaats. Nog een getal dan: het meest gebruikte Content Management Systeem, ofwel CMS systeem is WordPress. 

Data is de nieuwe olie. Als je kijkt naar de aantallen, die van Hostingfacts.com komen, dan lijkt het inderdaad op olie. Net als de olieprijzen zijn de genoemde getallen maar tijdelijk. Morgen zijn ze deels weer achterhaald. Toch is het interessant om het door te lopen. Het geeft duidelijk inzicht hoe machtige sommige internetondernemingen zijn.

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

  • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
  • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
  • Enthousiaste en excellente 24/7 support
  • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
  • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
  • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
  • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte