Affiliate marketing is de manier om een passief inkomen te genereren? Maar wat is er mogelijk? Vroeger was het voldoende om alleen wat affiliate links te plaatsen maar dat is echt voorbij. Toch zijn er nog legio mogelijkheden om producten te promoten als affiliate. In dit artikel krijg je 5 voorbeelden van de mogelijkheden met affiliate marketing.

1. Advertentie banners

Met affiliate netwerken als TradeTracker, Daisycon of PayPro kan je makkelijk banners plaatsen in een artikel of widget die de aandacht trekken.

Zeker als je veel bezoekers hebt. Informeer ook bij de verkoop partij of ze promotiemateriaal hebben.

Website eigenareen zetten het meestal standaard in het campagne overzicht. Andere redacteuren plaatsen weer een link op hun website met beschikbaar promotiemateriaal, zoals goede zoektermen en banners.

1.1 Voorbeeld opbrengsten

Stel je hebt dagelijks 250 bezoekers. 30% ziet de advertentie en daarvan klikt 20% op banner. Dat zijn 15 bezoekers.

Als daarvan 3 overgaan tot aankoop, dan zijn dat al 3 extra verdiende commissies per dag door alleen het tonen van een advertentie.

 

2. Kortingscodes en aanbiedingen

Veel verkopers bij bijvoorbeeld TradeTracker bieden speciale kortingscodes en aanbiedingen aan. Zo kun jij jouw bezoekers voorzien van interessante kortingen. Dit geeft jouw doelgroep weer een extra stimulans om een aankoop te doen. Deze kortingscodes zijn vaak tijdelijk, dus dit creëert ook schaarste.

Ook kan het interessant zijn wanneer een verkoper een nieuw product wil lanceren. Om het aanbod zo aantrekkelijk mogelijk te maken komen ze vaak met een tijdelijke introductieprijs. Affiliates kunnen ze dan op de hoogte stellen om mee te helpen om de omzet een extra boost te geven.

 

3. Blog versterkt affiliate marketing!

De populairste variant, de blog. Een goede bron van inkomsten voor bloggers en vloggers.

Van te voren hoef je geen bedrijven of adverteerders te benaderen om te beginnen met promoten.

Via een affiliate netwerk kan je direct beginnen met affiliate marketing. Zo kan je ook in de toekomst aan potentiële bedrijven laten zien dat je ervaring hebt met promoten.

 

4. Vergelijkers

Een vrij bijzondere manier van affiliate marketing is door vergelijkers op je website plaatsen. Daisycon is hier een goed voorbeeld van.

Zij bieden verschillende vergelijkers aan. Nog niet zo uitgebreid als de tool van bijvoorbeeld Independer, maar het kan een goede toevoeging zijn. 

Bekende vergelijkers van Daisycon zijn:

 • Autoverzekering vergelijkers
 • Datingsite vergelijkers
 • Boekhoudsoftware-vergelijkers
 • Telecomvergelijkers
  Etc…

Het promoten kan ook op meerdere kanalen. Met e-mailmarketing of social media heb je ook de mogelijkheid om affiliate links in je tekst te verwerken.

Met social media dien je wel creatief om te gaan, anders komt het over als spam en dat werkt averechts. Pak het geraffineerd aan en dan kan het een mooie toevoeging zijn.

 

5. Productfeeds

Los van affiliate links en banners heb je ook de mogelijkheid om complete productfeeds te plaatsen op je site.

Zo kun je eventueel een volledige webshop van iemand anders toevoegen of een specifieke categorie. Het toevoegen van een productfeed vergt echter nog wel de nodige technische kennis.

Cursus met nieuwste inzichten

Affiliate Marketing in 10 dagen

 • De cursus is een compleet actieplan voor winstgevende artikelen
 • Geschikt voor hen die een eigen website hebben en met affiliate marketing willen starten of verdiepen
 • Je leert je concurrenten te analyseren en welke producten geschikt zijn voor promotie
 • Ontdek en gebruik strategie die uit maar 4 stappen bestaat
 • Ontzettend leerzaam, helder en overzichtelijk uitgelegd
 • Gemaakt door Paco Vermeulen, die zelf iedere maand €10.000 verdiend
Paco Vermeulen