Veel mensen zoeken dagelijks 27 miljoen keer keer op het internet op de term ‘ wat is hosting ‘. Het is in principe het huren van een stukje harde schijf, geheugen en rekenkracht  (CPU) van een grote server welke bij een hosting provider staat. Een server is te vergelijken met een desktop computer, maar dan veel krachtiger. Op zo’n sterke computer is een kleine deel van de harde schijf, bijvoorbeeld 5 Gbyte, voor de gebruiker. De hosting provider zorgt ervoor, dat de website en alle e-mails goed werken. Ze doen dit door te zorgen voor een goede stroomvoorziening, krachtige servers en ook een degelijke beveiliging en optimale configuratie. Dag en nacht, 365 dagen per jaar. Een hele klus omdat echt goed te doen.

 

Een hosting provider zorgt voor krachtige servers met een degelijke beveiliging en optimale configuratie. Dag en nacht, 365 dagen per jaar. Een hele klus omdat echt goed te doen.

 

Wat heb ik aan hosting?

Er zijn twee redenen om een hosting account te hebben bij een hosting provider:.

  1. De belangrijkste reden is omdat een organisatie een website wil opzetten met een eigen domeinnaam. Het is dan nodig om bestanden op een server te plaatsen. Bestanden welke de website vormen en ook toegankelijk zijn voor de hele wereld. Deze bestanden worden beheerd door een Content Management System (CMS). WordPress is de meest bekende en meest gebruikte CMS. Andere voorbeelden zijn Magento en Joomla.
  2. De tweede reden om een webhostingaccount te kiezen is om een eigen e-mailadres te krijgen behorende bij het domein en om de e-mails op een server te bewaren. Op deze manier is er altijd een back-up.

In een apart artikel wordt aandacht gegeven de om de beste WordPress hosting kan verkrijgen, hier blijven we nog even bezig met de vraag ‘ wat is hosting ‘

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

Welk soort hosting heb ik nodig?

Er zijn in de basis een drietal soorten hosting waar iemand uit kan kiezen. Het gaat hier om de shared hosting, reseller hosting en om VPS hosting. We bespreken we ze alle drie. Het wordt zo een stuk gemakkelijker om de juiste keuze te maken.

 

Shared hosting, betaalbaar en veel gekozenShared Hosting

Een populaire vorm van hosting is shared hosting. Het is voor veel gebruikers een prima keuze, omdat het u voldoende opslagruimte en rekenkracht geeft op een hostingserver. Samen met andere klanten van het hosting bedrijf (de ‘hoster’, ‘webhoster’ of hosting provider) krijgt u een deel van de server. De hosting wordt dus gedeeld (shared) met andere gebruikers. Het betekent, dat de maandelijkse kosten laag kunnen zijn. Want vele website eigenaren maken gebruik van dezelfde server. Maar u bent mogelijk meer kwetsbaar voor cyber aanvallen. Om dit op te vangen geven de betere hosting providers iedere gebruiker een afgeschermd deel en processor capaciteit van de server. Hierdoor kunt u rekenen op meer snelheid en stabiliteit. Het is goed om te kiezen voor een hosting provider welke met SSD (Solid State Disk) hard schijven werkt. Nog zo’n term! Dit is een zeer snelle opslagruimte welke qua snelheid niet te vergelijken zijn met de oudere mechanische (HDD) versies van paar jaar terug. Om het helemaal af te maken is het belangrijk om uw website te voorzien van een SSL certificaat.  Die zorgt ervoor dat een beveiligde verbinding tussen de browser en de server.

 

Reseller hosting voor meerdere sites of om zelf hosting aan te bieden

De reseller hosting wordt veel gekozen door webdesigners welke hun klanten ook graag webhosting aanbieden. Ze kunnen hiermee hun eigen hostingbedrijf starten. De reseller heeft een groter deel van een server dan de shared hosting klant en het heeft zijn eigen beheeromgeving. De reseller kan zelf pakketten aanmaken en de prijzen hiervoor bepalen. Vaak zijn ze duurder dan grotere hosting partijen.
Ook groot-gebruikers, welke zelf meerdere sites hebben, kiezen vaak voor een reseller account, omdat het aantrekkelijker geprijsd is dan meerdere losse hostingaccounts.

 

VPS hosting, een virtuele server

VPS HostingDe VPS hosting is creme de la creme, Het is het hosten van een gehele Virtual Private Server. De gebruiker heeft veel meer controle. Het lijkt alsof de gebruiker een hele eigen server heeft. Doordat het echter een afgeschermd deel is op een nog grotere server is het goedkoper dan zelf een complete server huren. Het voordeel is, dat de rekenkracht, processor en het geheugen niet gedeeld hoeven te worden met anderen. U kunt ook zelf kiezen welk besturingssysteem u wilt gebruiken en er meerdere sites op plaatsen. Er is meer mogelijk met een VPS hosting account. Een VPS biedt ook veel meer flexibiliteit in omvang en het toedelen van hardware resources. 
Een alternatief is cloud hosting. Het is vaak goedkoper.

 

Wat is het verschil tussen VPS hosting en shared hosting?

Wat is hosting?

De vraag ‘wat is hosting’ spits zich toe op de twee opties VPS hosting en Shared hosting. Het zijn de twee meest gekozen vormen van hosting. Wat is echter het verschil?   

Shared hosting is het delen van de server met andere gebruikers. Iedere gebruiker krijgt een deel van de totale server tot zijn beschikking. Op een server kunnen hierdoor wel vijftig tot honderd sites staan. Samen deelt u alle capaciteiten van de server. Als een site een foutje heeft en veel capaciteiten gebruikt dan blijft er weinig over voor de andere websites. Het kan zelfs gebeuren dat een gebruiker alle andere sites offline zet.

In bovenstaand figuur is het goed weergegeven, dat meerdere klanten gebruik maken van een shared hosting server met haar beschikbare hardware resources, zoals CPU, RAM en ROM geheugen.

De virtual private server (VPS hosting) zorgt ervoor dat de gebruiker een vast deel van een server krijgt toegewezen. Het lijkt eigenlijk alsof de gebruiker haar eigen sever heeft. In de onderstaande figuur is het mooi weergegeven. U hoeft niets te delen en heeft uw eigen beschikbare hardware resources.

Wat is VPS server

 

Wat is de juiste hosting voor u?

Voor de meeste gebruikers is shared hosting de beste keuze. Wanneer u nog niet zoveel bezoekers heeft voor uw website heeft u nog niet zoveel rekenkracht nodig. Wij bevelen Siteground aan en hun zwaarste Shared Hosting Pakket (GoGeek) kan 100.000 bezoekers per maand aan. Shared hosting is goed voor particulieren tot aan kleine en middelgrote bedrijven. VPS hosting is een betere keuze voor bedrijven welke veel uptime nodig hebben en maximale prestaties. Ook professionele webshops met duizenden producten kiezen hier voor. Reseller hosting is een pakket waarvoor gebruikers kiezen om zelf hosting aan te bieden of wanneer ze zelf vijf of meer websites in beheer hebben.

 

Is de vraag ‘ Wat is hosting beantwoord?

Als het goed is heeft u nu een goed beeld wat hosting is hebben de vraag “ wat is hosting ” voor u beantwoord. Het is niet zo complex als u denkt. De vraag is vaak ook welke hosting u het beste kunt kiezen en niet zo zeer wat hosting nu daadwerkelijk is. 

 

En dan nu een goede hosting provider

Een goede partij om voor te kiezen is Siteground. Hun VPS hosting kent uitstekende hardware en de servers zijn naar eigen inzicht in te richten. De gebruiker deelt geen resources met anderen. Hun shared hosting pakketten zijn van een hoge kwaliteit door continu innovaties door te voeren. Ook maken ze gebruik van de beste datacenters op meerdere plaatsen in de wereld. Ze hebben ook een datacenter in Nederland, waardoor het voor Nederlandse gebruikers een goede keuze is. Ze hebben niet voor niets een hoge waardering richting de 100%. Alleen al op TrustPilot is de score een 9,5
De gebruiker krijgt waarvoor hij betaalt en er is geen oversell van de resources. De gebruiker hoeft zelf niets te beheren en kan optimaal genieten van de webhosting. Daarnaast kent Siteground een uitstekende klantenservice.

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

  • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
  • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
  • Enthousiaste en excellente 24/7 support
  • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
  • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
  • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
  • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte