De btw op benzine of de btw op brandstof terugvragen is tegenwoordig zeer eenvoudig. Het is niet meer complex om de btw terug te vorderen. Een vereiste van de belastingdienst is, dat er een naam en adres van de afnemer op de nota’s staat. Het is een probleem geweest om de tankbonnetjes goedgekeurd te krijgen bij de fiscus. Er is echter veel veranderd en het is nu gemakkelijker dan ooit om aan te tonen, dat u de afnemer van de brandstof bent geweest. De btw op brandstof terugvragen is daarom ook erg eenvoudig. We delen graag hoe ook u aan de eisen van de belastingdienst kunt voldoen als het gaat om de btw op benzine terugvorderen.

 

De btw op benzine terugvorderen

Wanneer je de btw wilt terugvorderen van de fiscus dan is het belangrijk om aan te tonen, dat uw bedrijf de afnemer is geweest. Het is zeer gemakkelijk om dit aan te tonen wanneer u met een bankpas of een creditcard de brandstof heeft betaald. Ook een zakelijke tankpas is hieraan gelijkwaardig en helpt hierbij. Het is voldoende om de factuur van de tankpas te koppelen aan uw bedrijf.  Het contant betalen of het betalen met een privé bankpas maakt het moeilijker. We leggen uit waarom.

 

Contact betalen heeft gen aantoonbare afzender

Bij contant geld is het moeilijk om aan te tonen wie betaald heeft. Bij het betalen met een privé bankpas is het moeilijk om aan te tonen, dat het om een zakelijke brandstoffactuur gaat. Wanneer de nota onder de 100 euro (inclusief btw) is, is een vereenvoudigde factuur voldoende. Het is dan niet nodig om aan te tonen, dat u de afnemer was. Het moet wel logisch zijn, dat u de afnemer bent geweest. Wanneer u die dag niet met de auto bent weggeweest of een zakelijke afspraak heeft gehad die dag wordt het moeilijk om hiervan uit te gaan. Het is dus goed om op de achterkant van de nota een notitie te maken. Ook is het belangrijk, dat u de nota’s bewaard.

 

Werkverschaffng: Bonnen scannen

bonnen scannen om btw op brandstof terug te vragen

U heeft een goede boekhouding nodig om alles bij te houden. Het is nodig om alle bonnen in te scannen en in te voeren in uw boekhoudprogramma. Want bonnen vervagen in de loop van de tijd omdat het op fax papier is geprint. Het is hierbij belangrijk om een onderscheid te maken in de btw en het bedrag zonder de btw. Zonder een goede software kan het veel werk zijn om het goed bij te houden al blijft het bewerkelijk om bonnen in te scannen en te verwerken.

 

Eenvoudig de btw op brandstof terugvorderen: De zakelijke tankpas

De beste oplossing om het uzelf gemakkelijk te maken is om voor een tankpas te kiezen. Een tankpas verzorgt de complete administratie van uw tank nota’s en tankbeurten. U krijgt aan het einde van de maand een nota met daarop alle transacties. De belastingdienst accepteert dit ook als factuur en daarmee kunt u het uitstekend gebruiken. Ook kunt u zonder zorgen de btw op brandstof terugvragen. Er worden geen vreemde of vervelende vragen gesteld over de nota’s. Alles klopt!

 

Eenvoudig een zakelijke tankpas gebruiken

Een tankpas wordt geregistreerd op naam van het bedrijf. Het is hierdoor eenvoudig voor de Belastingdienst om te zien, dat het een zakelijke transactie is. Het is niet meer nodig om bonnetjes in te scannen en te bewaren. U krijgt immers een verzamelfactuur van alle transacties. Het is mogelijk om de tankpas te gebruiken voor meerdere zaken dan alleen voor het tanken. Het is mogelijk om de auto ermee te wassen, de tol te betalen of om ermee de auto te parkeren. Veel ondernemers zien het als een extra optie, maar maken er niet zoveel gebruik van. De btw op brandstof gemakkelijker terugvragen is voor hen een groot voordeel.

 

De tankpassen in Nederland

In ons land zijn vooral de tankpassen van de grote tankstations bekend. Het gaat om de tankpassen van BP, Esso en zoals van Shell. Het is hiermee mogelijk om bij deze tankstations te tanken. Er zijn ook een aantal universele tankpassen, waarmee u bij alle tankstations kunt tanken.

Het voordeel van een universele tankpas is, dat u naar de meeste tankstations in ons land kunt gaan. U hoeft niet te kijken of een tankstation van het merk in de buurt zit. Wel zo prettig. Ook krijgt u nu natuurlijk de btw op benzine terug en ontvangt u een verzamelfactuur. Een nog ander voordeel is, dat u van de verschillende diensten gebruik kunt maken zoals afrekenen in parkeergarage of de wasstraat.

De Q8 Liberty tankpas is een mengvorm: het lijkt op een universele tankpas, omdat u bij meerdere brandstofmerken kan tanken (zie onder). Maar de korting op de brandstofprijzen is het hoogste in de markt heeft recent onderzoek va Travelcard en CBS aangetoond. De btw op brandstof kunt eveneens eenvoudig terugvragen omdat u een verzamelfactuur ontvangt.

Al meer dan 10.236 ondernemers gingen uw voor

Bestel de Q8 Liberty card!

  • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis
  • Laagste landelijk brandstofprijs: €0,12  korting bij Tango
  • Tanken bij Tango, Sakko, Q8, Texaco, OK
  • Landelijke dekking: 551 tankstations 
  • Tanken in België en Luxemburg  bij 450 tankstations
  • Geen (standaard) borg betaling en transactiekosten
  • Btw teruggave met twee wekelijkse verzamelfactuur
  • Gratis gebruik van Q8 Liberty app