Als u een koeriersbedrijf heeft dan weet u dat u jaarlijks vele tienduizenden kilometers rijdt. Opdrachten komen vaak op het laatste moment en u heeft dus niet de mogelijkheid om alles vooraf zorgvuldig te plannen. Maar ook kostenbeheersing is belangrijk. Want de concurrentie onder koeriersbedrijven is moordend en dus is het zaak om de kosten en baten goed in de gaten te houden. Met een voordelige tankpas kunt u ervoor zorgen dat u concurrerend kunt werken met uw koeriersbedrijf.

 

Koeriersbedrijf is een populaire bedrijfstak voor zzp’ers

Het starten van een koeriersdienst is populair onder zelfstandigen zonder personeel. In het derde kwartaal van 2018 telde Nederland 7.045 koeriersbedrijven blijkt uit onderzoek van het CBS. Van deze ruim 7.000 geregistreerde bedrijven waren er 5.755 die slechts 1 persoon in dienst hadden. Het is een bedrijfstak waar u gemakkelijk kunt starten. Het enige wat u feitelijk nodig heeft is een rijbewijs voor het besturen van een busje. Hoewel sommige koeriers ook wel met een gewone personenauto rijden waarvoor een rijbewijs B voldoende is.

 

Van de ruim 7.000 geregistreerde koeriers bedrijven waren er 5.755 die slechts 1 persoon in dienst hadden. Ofwel zzp’ers.

 

 

Grote omzetstijging met dank aan internet

Steeds meer mensen shoppen online. Al die pakketten moeten worden bezorgd. En daar varen koeriersbedrijven wel bij. PostNL kan het allemaal niet meer alleen aan en dus doen koeriers zaken met leveranciers om exclusief voor hen de bestellingen te bezorgen. Veel bedrijven hanteren daarbij de policy “vandaag besteld, morgen in huis”. Dat betekent dat de werkdruk soms enorm hoog is. Het koeriersbedrijf moet immers de gemaakte afspraken nakomen en ervoor zorgen dat pakketten op tijd worden afgeleverd. Gebeurt dit niet dan gaan de klanten klagen en dat is iets wat de online bedrijven niet kunnen gebruiken. Slechte recensies online kunnen het verschil maken tussen een goede omzet of een faillissement.

 

Sterke groei dankzij groeiende economie

In de jaren 2009 en 2010 was er sprake van een sterke omzetdaling. Nederland verkeerde in een hardnekkige economische crisis en mensen hielden de hand op de knip. Dit resulteerde uiteraard ook in een daling van het aantal pakketten dat moest worden bezorgd. Vanaf 2011 trad een aanvankelijk aarzelend herstel op dat in de jaren daarna krachtig doorzette. Gelijk oplopend met de groeiende economie groeide de omzet van de koeriers tot een mooie piek in 2017 en het eind is nog niet in zicht. De economie in Nederland floreert weer!

 

Is koerier worden iets voor mij?

zzp koeriersbedrijf

Als u overweegt een koeriersbedrijf te starten als zzp dan is het belangrijk dat u zich vooraf een aantal zaken goed realiseert. U maakt vaak lange dagen en veel kilometers. Dat betekent dat u moet beschikken over degelijk vervoer waar u op kunt vertrouwen. Als u een bedrijfsauto heeft die steeds met pech langs de weg staat dan is het waarschijnlijk snel gedaan met uw ambities. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat u goed voorbereid met uw bedrijf start.

 

Brandstofkosten hoogste kostenpost

Er wordt niet altijd aan gedacht, maar een tankpas is daarbij van essentieel belang. Het is iets klein, maar u moet immers overal onderweg kunnen tanken en het liefst tegen een zo scherp mogelijk tarief. De brandstofkosten zijn namelijk uw grootste kostenpost. Natuurlijk is het belangrijk dat u uw tarieven zodanig berekent dat u winst maakt en dat u kunt leven van de opbrengst van uw bedrijf. Ook daarom is het belangrijk dat de kosten laag blijven om een zo hoog mogelijk rendement te realiseren.

 

De tankpas van Q8 is perfect voor koeriersbedrijf

Koeriersbedrijven werken onder grote druk. Niet alleen de tijdsdruk van op tijd de zendingen afleveren, maar dit moet dan ook nog tegen een aantrekkelijk tarief. Want voor een paar cent minder per pakket stapt een opdrachtgever over naar de concurrent. U kunt uw kosten beheersen door gebruik te maken van de Q8 Liberty Card bij het tanken. Hiermee krijgt u gegarandeerd de laagste brandstofprijs in Nederland. Uit onderzoek van Travelcard en CBS is gebleken dat de Tango prijzen  gemiddeld het laagst zijn van Nederland. En dat is mooi meegenomen gezien de prijs voor een liter benzine of diesel de laatste tijd weer flink stijgt.

 

Waarom is de Q8 Liberty card zo geschikt?

U kunt de Q8 Liberty Card hieronder direct aanvragen. Waarom pas het bij een koeriersbedrijf? Het unieke van deze pas is dat u drie maal profiteert. Ten eerste het voordeel van geen aanvraagkosten als u het aanvraagt via onze site en ten tweede betaalt u ook geen vast maandbedrag voor het gebruik van de card. Het belangrijkste voordeel is dat u de laagste brandstofkosten betaald. Kostenbeheersing voor koeriersbedrijf is essentieel en met deze pas heeft u optimale kostenvoordelen. Daar komt bij dat u tankbeurten niet aan de pomp hoeft af te rekenen, u ontvangt achteraf een overzichtelijke factuur. En tankbonnetjes hoeft u niet meer te bewaren! En dat scheelt een hoop tijd in administratie, tijd die u liever op de weg zit.

Al meer dan 10.236 ondernemers gingen uw voor

Bestel de Q8 Liberty card!

  • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis
  • Laagste landelijk brandstofprijs: €0,12  korting bij Tango
  • Tanken bij Tango, Sakko, Q8, Texaco, OK
  • Landelijke dekking: 551 tankstations 
  • Tanken in België en Luxemburg  bij 450 tankstations
  • Geen (standaard) borg betaling en transactiekosten
  • Btw teruggave met twee wekelijkse verzamelfactuur
  • Gratis gebruik van Q8 Liberty app