Goede webhosting moet naadloos aansluiten op het type website dat u hebt en de manier waarop gebruikt wordt. Dat klinkt misschien vaag, maar hoe kan u de de beste webhosting inkopen?  We zetten de vijf selectie criteria op een rij waaraan u goede webhosting herkent. Dit is specifiek toegespitst op wat u nodig hebt vanuit de manier waarop je de website of webshop wilt gaan gebruiken. Of u nu een zzp of mkb organisatie bent, de criteria voor het inkopen van hosting  is gelijkwaardig. Afhankelijk van organisatieomvang kan de prioriteit verschillen, maar dan lichten we het toe.

 

De top 5 criteria voor goede webhosting

Goede webhosting is vaak niet hetzelfde als goedkope webhosting, al zijn er wel mooie praktijken uit de markt waarin dat prima samen valt. Maar daarover later meer.  Op basis van eigen  ervaring heb ik vijf criteria opgesteld waaraan u een gedegen keuze kan herkennen:

 1. Veiligheid
 2. Snelheid
 3. Klantenservice
 4. Schijfruimte
 5. Prijs

Via deze site adviseren wij webhosting van Siteground te nemen. Het is van origine een Amerikaanse webhoster, maar sinds een paar jaar hebben ze ook in Nederlands eigen servers draaien. Dat heeft een positieve invloed op de snelheid, want het fysieke lijntje is veel korter. Zijn ze gespecialiseerd in WordPress, Joomla en Magento hosting en o.a aanbevolen door WordPress.org en Joomla.com.  Niet de minste organisaties. Per criterium zal ik toelichten wat Siteground op dat vlak doet,

 

Veiligheid mag nooit sluitpost zijn

veiligheid bij goede webhosting

Veiligheid is essentieel. Uit ervaring weet ik wat het is als de website is gehackt. Een hoop gedoe, irritatie en geld voordat de site weer hersteld is. Daarom dit criterium met stip op de eerste plaats. Veiligheid is daarom equivalent voor goede webhosting die een hostingprovider moet leveren. Tegelijkertijd moet u zelf ook een aantal maatregelen nemen. Bijvoorbeeld tijdig uw Content Management System (CMS) up-to-date houden. Dit kan WordPress, Magento of Joomla, of een eigengebouwd CMS zijn.
Maar kwalitatieve goede webhosting beschermt u tegen hacking. Op die manier krijgen hackers niet zomaar de kans om in te breken in op uw website of erger: over te nemen.

 

Security van Shared hosting

Bij Siteground zorgt er onder meer voor met ModSecurity dat uw website beschermd is tegen brute force aanvallen en andere hackpogingen van buitenaf. Zeker bij een MKB achtig site met enkele duizenden bezoekers per maand een belangrijk voorwaarde.
Alle shared hosting pakketten krijgen gratis een SSL certificaat toegevoegd. Bij andere hosters is het vaak afrekenen voor een SSL certificaat. Site bezoekers kunnen dan hun gegevens veilig invoeren en zonder problemen versturen naar de website die draait op de server.

 

Snelheid

Snelle wordpress caching

De beste webhosting zorgt voor een korte en snelle laadtijd van je website. Bezoekers hebben dan een prettige en gebruiksvriendelijke ervaring. Onderzoek toont aan dat bezoekers al binnen een drie seconden vertrekken, als de site niet snel genoeg is. Dan kost het gewoon omzet. Het daarom van belang om met de webhosting ver oor te zorgen dat de webpagina snel beschikbaar is.

 

Standaard SSD, eigen Cache plugin en Cloudfare CDN

Bij Siteground heeft u  de keuze uit drie soorten shared webhosting. Bij alle drie wordt gebruik van SSD-opslagruimte, in plaats van de traditionele HDD harde schijven. Dat betekent een veel kortere laadtijd, want deze servers werken tot vier maal sneller.

Als u WordPress gebruikt, dan profiteert van hun in eigen huis ontwikkelde SuperCacher. Door deze webhoster hoeft u zich niet druk hoeft te maken om de juiste caching instelling. Daarnaast ontvangt u een gratis CloudFare CDN account en hoeft u niet te stuntelen met de set-up.

 

Tip van Energiek Inkopen

WordPress & WooCommerce cursus 

Met De Complete WordPress Cursus (beoordeling 8,7) leer je stap voor stap om een
professionele en gebruikersvriendelijke website mèt webshop te maken
die bestellingen en betalingen volledig automatisch regelt.

Aanvragen via deze site koste de cursus geen €97, maar €47!

Bestel de cursus

Lees meer over cursus

 

 

Eis 24/7 klantenservice 

Klant alerte goede webhosting is ook een bewuste keuze als u altijd – dus 24/7 – kunt rekenen op een deskundige en snelle service. Vooral wanneer u niet zoveel technische kennis hebt of je daar niet te veel tijd in kunt steken.  Een professionele en deskundige helpdesk is dan helemaal van grote toegevoegde waarde.

Benieuwd of uw webhoster een goede keuze vormt? Check dan bijvoorbeeld in hoeverre de klantenservice proactief informatie verstrekt. Of u zelf de controle hebt vanuit een Control Panel en of je er antwoorden kunt vinden op de veel gestelde vragen.

Nog meer van belang of u een willekeurige vraag aan de klantenservice stellen. Bij siteground  is er een snel ticketsysteem en ze garanderen binnen 15 minuten een reactie. Chatten en bellen is ook mogelijk en dat is uiteraard interactief. Er zijn tientallen specialisten beschikbaar die meteen voor u aan de slag gaan. Ze hebben veel kennis van drie meeste gebruikte CMS’en en op hun website is een kennisbank te vinden met allerlei tutorials.

 

Minimaal 10 Gb schrijfruimte

Schijfruimte bij Goede webhosting

De schijfruimte op de server gebruik je om de bestanden van je website op te slaan. Het kan gaan om de HTML- en PHP-bestanden van je website, net als om de installatie van WordPress of een ander CMS, uiteraard inclusief content zoals artikelen en/of producten.

U hebt bij Siteground minimaal 10 GB SSD schijfruimte tot je beschikking, ruim voldoende voor een gemiddelde website of webshop. Publiceert u grote foto’s of wilt u zelf video’s plaatsen? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk meer schijfruimte nodig hebt.

drie goede webhosting pakketten

Ook in dat geval is het verstandig om gebruik te maken van Grow Big Webhosting (20 Gb) of GoGeek (30 Gb) omdat je dan opnieuw op basis van een Fair Use Policy onbeperkt gebruik kunt maken van schijfruimte op de servers.

 

Goede webhosting selecteren op prijs

Het zou niet de belangrijkste overweging moeten zijn, maar goedkope webhosting is natuurlijk wel degelijk aantrekkelijk. Kijk daarom goed naar de prijs per maand en de prijs per jaar. Toch zijn er veel prijsvechters in de markt. Door schade en schande heb ik geleerd dat goedkoop altijd duurkoop is, omdat concessies wordt gedaan op de eerste vier criteria. Daarom zet ik dit criterium bewust op vijfde plek.

Daarom check de prijs per jaar voor als u goede webhosting wilt en controleer bovendien welke functionaliteiten er inbegrepen zijn. Ga bijvoorbeeld na of er sprake is van een gratis SSL Certificaat, een SiteBuilder (voor WordPress bijvoorbeeld) en de omvang van (altijd SSD!) schijfruimte. Bij Siteground heeft u altijd een compleet pakket, waarmee u je direct aan de slag kunt. Hierboven ziet u de drie hosting pakketten die al van €3,95 per maand beschikbaar is voor één website. Migreren voor naar hogere pakket (van links naar rechts) is altijd mogelijk.

 

 

Dus overstappen naar Siteground?

Goedkope webhosting van SiteGround

Alz zzp’er moet u de keus alleen alleen maken, in een mkb vereist dat meer afstemming. Het enige wat ik middels dit artikelen wil delen zijn de vijf belangrijkste criteria. Ruim dertig procent van de websites gebruiken WordPress als CMS en is niet voor niets. Daarom het goed om te weten dat je kwaliteit en kwaliteit hebt.

Een webhoster als SiteGround onderscheiden zich mijn inziens echt van Nederlandse hostingpartijen. Ja, andere bieden ook WordPress hosting aan, vaak niet meer dan een omgeving waarbij je middels 1-klik een installatie kan doen. Een geoptimaliseerde (qua beveiliging, SSD schijfruimte, performance en caching) oplossing is niet te vinden in Nederland.

Dat hier een iets hoger prijskaartje aan hangt is dan de prijsvechters voor mij persoonlijk geen probleem. Al valt het ook wel meer mee met hun prijzen, zeker omdat voor de eerste periode (maximaal 3 jaar) 50% korting krijgt.  Voor iedereen met een ZZP of MKB website, webshop of groter, is een  WordPress gerichte hoster mijn inziens een must. Hetzelfde geldt voor Magento, waar zwaardere hosting voor nodig is, is Siteground een goede webhosting partij.

De mix van veiligheid snelheid, prijs, helpdesk maakt Siteground voor mij dé hostingpartij om in te kopen.

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

 • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
 • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
 • Enthousiaste en excellente 24/7 support
 • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
 • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
 • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
 • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte