Veelgestelde vragen over Energiek Inkopen

 

Waarom is ons inkoop proces effectiever?

Met het hoeveel procent kunnen jullie de bedrijfskosten verlagen?

Moet ik lidmaatschapsgeld betalen?

 

Energiek Inkopen: Online Inkoopproces. Keigoed. Scherp geprijsd

De meest veelgestelde vragen over Energiek Inkopen kunt u hieronder vinden.

Heeft u vragen, suggesties of andere opmerkingen? Neem contact met ons op, wij reageren binnen een werkdag!

Kan ieder bedrijf gebruik van de diensten Energiek Inkopen?

Deelname is mogelijk voor iedere organisatie. De enige twee criteria zijn een actief KvK-nummer en btw plichtig zijn.

Onze doelgroep kent verschillende organisatievormen. Het meest voor de hand liggende zijn ondernemers. Maar er zijn meer verschillende organisatievormen die via ons producten afnemen:

  • Organisatievorm rond de verzamelnaam van zelfstandige ondernemers zonder personeel, kortweg  zzp
  • Kleine (< 10) en middelgrote (<200) onderneming, ofwel het mkb
  • Organisaties met meer ideële doelstelling: Stichtingen
  • Een leden organisatie in de vorm van een vereniging:  Vereniging

.

Waarom kiezen voor een collectief van Energiek Inkopen?

  • Wij willen een partner zijn met verstand van zaken en groot netwerk. Zo is Energiek Inkopen uitgegroeid tot de beste bemiddelaar van auto brandstofprijzen voor ZZP en MKB door de Q8 Liberty Card aan te bieden. Onafhankelijk onderzoek van Travelcard en CBS bevestigd dat Tango gemiddeld de hoogste korting in de markt geeft.
  • U doet zaken met een betrouwbare partij. Energiek Inkopen bemiddelt namens u de hoge kwaliteit van de producten die via onze site worden aangeboden.
  • U hoeft niets te doen. Energiek Inkopen regelt alles voor u. De aanschaf gaat volledige digitaal.
  • U profiteert. Energiek Inkopen heeft sterk netwerk en kan zo scherpe tarieven onderhandelen waar u beter van wordt.

Moet ik heel veel dingen uitzoeken en doen als ik een product afneem?

Onze missie is om voorde aanvrager de administratie tot het minimum te beperken en de aanvraag volledig digitaal te laten verlopen. Hiermee willen we onze afnemers ontzorgen door (administratieve) handelingen uit handen te nemen. 

Het is wel belangrijk dat u goed kijkt naar lopende contracten. Opzeggen kan soms een boete ten gevolge hebben of dat u geen geld terug ontvangt. Voor bijvoorbeeld webhosting geldt dat een contract voor een heel jaar afgesloten kan zijn als u over wilt stappen naar Siteground Webhosting.

Is Energiek Inkopen gratis?

Ja, voor deelname rekenen wij geen kosten. Ook hoeft u zich niet in te schrijven of lidmaatschapskosten van €49,95 of zoiets te betalen.

 

 

Waar verdient Energiek Inkopen zijn geld aan?

Alle leveranciers met wie wij werken hebben een salesbudget beschikbaar voor de werving van nieuwe klanten. Of het behoud van bestaande klanten natuurlijk. Wij ontvangen een vaste commissie per klant die via ons een product afneemt. Deze vergoeding is altijd veel lager dan bijvoorbeeld het werven van klanten via reclames. Zo ontstaat extra ruimte voor bovengemiddelde kortingen voor de deelnemers. Energiek Inkopen noemen wij dat.

Hoe weet ik zeker dat ik goedkoper uit ben?

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de bedrijven te hoge bedrijfskosten betalen. Hoe komt dat? De meeste bedrijven hebben een ‘gewoon contract’ met particuliere tarieven. In geval van brandstof, betalen bedrijven hetzelfde als de particulieren. Als ze de bonnetjes (7 jaar!) bewaren, dan kunnen ze de btw terugontvangen. 

Kortom, veel bedrijven betalen vrijwel per definitie hoger zijn dan zakelijke tarieven. Ook als een bedrijf op klein-zakelijke tarieven zit, kan dit in de praktijk altijd nog beter.
Wie zelf zou gaan vergelijken kan al behoorlijk wat verdienen. Maar wie doet dat nu echt? Want ja, dat kost tijd!  Daarom doen wij van Energiek Inkopen dat voor u. Met vreuegde! Want wij kennen alle bedrijven, tarieven en contractvormen, en kunnen dus goed inschatten wat het beste is voor onze deelnemers. 

Zo onderhandelen wij rechtstreeks met Q8 (voor de Q8 Liberty Card) voor een grote groep bedrijven. Het spreekt voor zich dat hier tarieven uit komen die een bedrijf alleen nooit voor elkaar zou krijgen! Natuurlijk moet u het door ons behaalde resultaat wel altijd vergelijken met uw huidige tarieven.