Veel website eigenaars vinden hun WordPress website verhuizen teveel gedoe. Ze nemen daarom maar genoegen met de matige snelheid prestaties van hun hoster. Althans daar lijkt het op. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de websites serieus traag zijn. De reden van de hoge – waarschijnlijke ongewenste – acceptatie is omdat ze het te spannend vinden om de WordPress website te verhuizen. Het vereist technische kennis, kost veel tijd en (vaak tientallen) euro’s. Door een recente innovatie van webhoster Siteground hoeft u niet meer er tegen op te zien om uw website te verhuizen. Weg met die trage websites!

 

Een WordPress website verhuizen is een makkie.

Een onderzoek van ZDnet laat zien, dat 80 procent van de websites welke worden weggeklikt nooit meer bezocht worden. En als de laadtijd boven de 3 seconden ligt, dan haakt 53% van de bezoekers af. Voor een webshop is dit bijna moordend. Ook nieuws en artikelensites kunnen niet snel genoeg zijn om de content te laden. De oplossing is nu voorhanden dat niet-technisch web eigenaren hun WordPress website verhuizen eenvoudig  kunnen regelen naar Siteground. Deze kwaliteit webhoster staat onder andere goed bekend vanwege hun snelle laadtijden.

 

Tip van Energiek Inkopen

Meer dan 75% van de websites zijn te traag. 

Als de laadtijd boven de 3 seconden ligt, dan haakt 53% van de bezoekers af. 
Voor een webshop is dit bijna moordend.

Lees het artikel

 

 

 

De Siteground Migrator plugin doet het werk

Gelukkig heeft Siteground het makkelijker gemaakt dan ooit. U kunt nu uw WordPress website automatisch verhuizen naar Siteground. Hoe dan? Met een WordPress plug-in. Wanneer u de SiteGround Migrator plug-in installeert op uw huidige WordPress omgeving, dan kunt u met een paar handelingen uw WordPress website verhuizen op een volstrekt automatische manier. 
Toen ik het las leek het mij te mooi om waar te zijn. Maar als je de positieve reacties en ervaringen leest op de website van Siteground dan is dit een schot in de roos voor vele website eigenaren!  Is het echt een makkie geworden?

Siteground migrator plugin

 

De makkelijkste manier van WordPress website verhuizen

Voor veel mensen is de gedachte alleen al aan het verhuizen van thema’s, de vele plug-ins en misschien wel heel veel content naar een nieuwe host een herculesklus. Natuurlijk kan u bij SiteGround altijd handmatig uw WordPress website verhuizen, met ondersteuning van professionals van Siteground. Deze handmatig verhuisservice wordt u aangeboden als u een GrowBig of GoGeek hosting pakket afneemt, waarbij de eerste website verhuizing gratis is.

 

Voor veel mensen is de gedachte alleen al aan het verhuizen van thema’s, de vele plug-ins en misschien wel heel veel content naar een nieuwe host een herculesklus.

 

Siteground staat bekend om hun kwalitatieve en snelle support, maar als het druk is, dan bent u afhankelijk van de van de beschikbaarheid van hun experts. Als u een tweede (of meer) websites wilt verhuizen, dan kost het geld. Daarom willen ze klanten een eenvoudiger en voordeligere manier bieden. Met de gratis  SiteGround Migrator plug-in kunt u meerdere WordPress websites verhuizen naar SiteGround zonder extra kosten en zonder afhankelijkheid van helpdesk capaciteit.

 

Elegante oplossing

Siteground Migrator voor WordPress website verhuizen

Deze elegante oplossing maakt het voor iedereen mogelijk om hun eigen website verhuizing te regelen, ongeacht de technische vaardigheden. Door een zogenaamd Migratie token in uw Siteground account te activeren kunt u alle websites, ongeacht de host, veilig naar Siteground verhuizen. Met veilig bedoel ik dat alle website content gecodeerd wordt voordat het verhuist wordt.

 

Versimpel het beheer onder één account

De Siteground Migrator plug-in maakt makkelijker dan ooit om al uw websites onder een account te houden. Wanneer u een Growbig plan of hoger heeft, die meer dan een website kan hosten, dan zal u niks extra hoeven te betalen voor verhuizingen. Dit is erg handig voor grootgebruikers, die meerdere websites en webshops bezitten. Het beheer versimpelt hierdoor, met als voordelen dat u niet langer meerdere logins, accounts en rekeningen bij hoeven te houden. U kunt alles regelen met een Siteground account. Plus al uw websites hebben dezelfde snelle en veilige hosting waar Siteground om bekend staat. 

 

Tip van Energiek Inkopen

WordPress & WooCommerce cursus 

Met De Complete WordPress Cursus (beoordeling 8,7) leer je stap voor stap om een
professionele en gebruikersvriendelijke website mèt webshop te maken
die bestellingen en betalingen volledig automatisch regelt.

Aanvragen via deze site koste de cursus geen €97, maar €47!

Bestel de cursus

Lees meer over cursus

 

 

.

Veelgestelde vragen over WordPress website verhuizen

FAQ - WordPress website verhuizen naar Siteground

Op de website van Siteground wordt over deze plugin wordt ontzettend positief gereageerd. Maar ook worden veel vragen gesteld door de bezoekers. Daarom heb ik de belangrijkste hieronder samengevat.

 

Welke content wordt verhuisd?

Alle WordPress content wordt verhuisd. Dit houdt in de thema’s, plug-ins, media (foto’s, documenten enz). Applicaties of content die naast WordPress applicaties zijn geïnstalleerd worden niet verhuisd.

 

De verhuizing is compleet, waarom kreeg ik geen notificatie?

De Siteground Migrator plug-in gebruikt het admin emailadres van uw huidige website voor een notificatie wanneer de verhuizing compleet is. Wanneer u überhaupt geen admin emails ontvangt dan zal u de notificatie ook niet ontvangen. Controleer bij uw huidige hoster of admin email correct werkt.

 

Is mijn domein registratie ook verhuisd naar SiteGround?

Domein registratie is een compleet ander proces. Om uw domein naar bij Siteground te laten registreren moet u het ook laten verhuizen naar SiteGround. Maar domein verhuizing is niet nodig. Als u een hosting pakket aanschaft, dan krijgt u toegang tot administratie behorende bij het hostingpakket. In die administratie omgeving – cPanel geheten – voegt u het domein toe die behoort bij desbetreffende WordPress website die verhuisd moet worden.

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

 

Werkt de plugin ook met de multisite?

Multisite installaties zijn erg complex, deze kunnen wij dus nog niet automatisch verhuizen. Daarvoor adviseert Siteground om dit handmatig, met hulp van de servicedesk, uit te voeren.

 

Moet mijn huidige hoster een cPanel administratie portaal hebben?

Nee, we streven ernaar dat de plug-in perfect werkt met elke hosting. Een andere veelgebruikte administratie portaal is DirectAdmin en daar werkt het ook mee.

 

Ik krijg transfer fouten, wat moet ik nu doen?

De plug-in werkt met met externe host omgevingen. Sommie blokkeren dit soort verhuis acties. In dit geval kunt u het support team contacteren door een bericht te sturen via het help desk en ze helpen u verder.

 

Werkt deze plug-in met een lokale host?

De WordPress website verhuis service is alleen gemaakt om live websites te verhuizen. Het kan geen lokale website die op een PC draaien verhuizen. Neem contact met het support team als u die WordPress website content wilt verhuizen naar de Sitrgound servers. 

 

Werkt het ook voor WordPress.com blog sites?

Nee, dan kunt u beter – met hulp van de support team – de website handmatig verhuizen naar een van de drie SSD hosting pakketten van Siteground.

 

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

  • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
  • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
  • Enthousiaste en excellente 24/7 support
  • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
  • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
  • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
  • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte