siteground.com

Het snelgroeiende SiteGround is in 2004 opgericht en heeft wereldwijd 34 server locaties. Omdat de Nederlandse markt voor hun prioriteit heeft gekregen, hebben ze nu ook een datacenter staan in Amsterdam. Met ruim 400 medewerkers, zijn ze een van de grootste hosters in de wereld.

Hun missie

Het van oorsprong Roemeense bedrijf opgericht door universiteits vrienden onderscheidt zich op drie fronten:

 1. goede service,
 2. veiligheid en
 3. (web)snelheid

Het feit dat er al meerdere jaren erg veel positieve reviews ontvangen (hpger dan een 9) van duizenden gebruikers groeit hun marktaandeel snel in Nederland

Opvallend

Naast de wereldwijde aanwezigheid, staan ze bekend dat ze veel wordpress, Magento en Joomla kennis en in huis hebben. Hun kennisbank staat vol met wordpress informatie en tips.

 

Snelheid is essentieel voor Siteground

Website snelheid is vandaag de dag essentieel. Daarom is het een speerpunt van Siteground door zelf software te ontwikkelen en open-source software zoals WordPress, Magento en Joomla snel te updaten. Ze gebruiken daarbij standaard een CDN (content-distributie-netwerk) dat werkt over 34 locaties op 3 continenten. De in eigen beheer ontwikkelde plugin voor een snellere WordPress website is “WordPress SuperCacher”, die perfect samenwerkt met hun server hardware. Deze plugin is gratis beschikbaar vanaf het GrowBig pakket en in onze ogen de moeite waard voor een commerciële website (eigen hobby site kan prima op het kleinste StartUp pakket draaien).

Naast CDN ondersteunt Siteground meerdere technieken om de site een boost te geven in snelheid:

 • HTTP/2 (en gratis SSL!)
 • PHP 7.1 en 7.2
 • Standaard SSD

 

Waanzinnig ondersteuning in Engels, maar toch gebruiksvriendelijk

Siteground keigoede support

Voor de website bouwers – starter of ervaren – heeft SiteGround een paar handige functies. Er is een automatische 1-klik installatie sitebuilder functie voor WordPress en Joomla CMS, dat scheelt erg veel tijd en handelingen. Nog fraaier is dat er ook automatisch voor updates van het CMS gezorgd. Heeft u het helemaal gehad met uw hoster, dan kunt deze gratis door Siteground laten verhuizen. De klantenservice is 24/7 aanwezig, dus daar kan altijd een beroep op worden gedaan in geval van issues, vragen of ondersteuning. Om uw een idee te geven: ze verwerken 1500+ tickets, 1000 telefoontjes en ruim 3000 chats verzoeken per dag.

 

Veiligheid & automatisering 

Naast snelheid is veiligheid een speerpunt van dit bedrijf. Zoals genoemd is dat ze automatisch updaten van het CMS zoals WordPress en Joomla waarbij ze het systeem maar ook de  plugins updaten. OpenSource software zoals WordPress en Joomla onwikkelen zich snel, en updaten is belangrijk om een site veilig te hebben en te houden. Zij verzorgen dat automatisch. Daarnaast hebben ze een unieke techniek om gehackte gehackte websites te isoleren van andere websites op een gedeelde server. Zo verstoort één gehackte website de andere websites niet.

Een website zonder SSL is ondenkbaar. Het beinvloedt in negatieve zin uw positie in Google. Dat komt omdat Google hier (terecht) steeds belang aan geeft. De meeste hosting providers vragen (grof) geld voor een SSL certicaat en betaalde ondersteuning om het te installeren. SIteground niet. Voor WordPress websites is de mogelijkheid toegevoegd om HTTPSmet één klik te activeren. Dit is een welkome en erg handige functie die we graag bij andere providers niet terug zien.

Wie op zoek is naar de hoogste snelheid kan voor GoGeek pakket kiezen, hierbij wordt het aantal websites per server flink beperkt

 

Ons advies?

De missie van Energiek Inkopen is om top kwaliteitsproducten voor een scherpe prijs aan te bieden. Siteground is de top van de hosting markt. Ze biedt een Nederlandse gebruiker een website die in Amsterdam wordt gehost.Er kan gewoon met Paypal en iDeal betaald worden en is een Nederlands telefoonnummer met een Engelstalige klantenservice. Terughoudende om in het Engels te praten? Chatten of mailen kan ook.
Hun functionaliteiten en de krachtige SSD hosting pakketten in combinatie met de erg snelle en kundige klantenservice maakt deze host tot onze voorkeur.
Zowel de beginnen website bouwer als de professionele internet ondernemer kan bij hun terecht. Siteground loopt voorop met ontwikkelingen rond WordPress en Joomla en dat is zichtbaar in de beide communities
Bestellen? Klik op de oranje button, dan komt u op hun site uit.

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

 • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
 • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
 • Enthousiaste en excellente 24/7 support
 • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
 • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
 • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
 • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte