De beste website is een optelsom van veel technische puzzelstukjes. Het aller belangrijkste is dat het een snelle website is. De laadtijd van een website wordt ondersteunt met een goede organisatiestructuur. Alles moet op de juiste plek staan en de juiste vorm hebben. De beste website is een mix van een ster voetbalspeler (zoals Messi van Barcelona) en een kunstwerk van een meester schilder (denk aan Picasso, Rembrandt of van Gogh).

 

 

Laadtijd website moet snel, snel en nog eens snel

Vandaag de dag moet alles efficiënter, sneller en nog beter. Het is niet alleen de bezoeker van de site welke steeds meer eisen stelt aan de totale ervaring van zijn of haar bezoek. Nee! Het is ook Google welke steeds meer verlangt van een website om het een toppositie in haar zoekmachines te geven. Het is daarom belangrijk, dat de beste website eigenaar steeds flexibeler is en snel weet te handelen op het gebied van website optimalisatie. Denk hierbij aan de al genoemde laadtijd website en site snelheid.

 

Optimaliseren is nooit af

Termen als on site optimalisatie en off site optimalisatie zijn termen welke iedere ondernemer dient te kennen. Ook iedereen die niet zelf actief is met het optimaliseren van de website is het van groot belang!  On site optimalisatie is een topic rondom het zoekmachine vriendelijk maken van de website en de teksten welke erop staan. De off site optimalisatie is het bouwen van links en verwijzingen naar uw site en artikels.

 

Bedroevende transparantie in laadtijd website

beste website door ssd hosting

Tegenwoordig zien we ook steeds meer artikels op het internet verschijnen welke over de snelheid van de websites gaat van Joomla, Magento en WordPress. De vroegere html sites krijgen hierbij minder aandacht, omdat het steeds minder gebruikt wordt. In de artikels komt vaak naar voren, dat er geen relatie is tussen de snelheid van een website en de prijs van de hosting. Dat klopt natuurlijk niet. Het is eigenlijk bedroevend om te zien hoe onduidelijk hostingbedrijven zijn hierover. De transparantie van de meeste hostingbedrijven laat te wensen over. Het is hierdoor moeilijk voor een ondernemer om hier een goede keuze in te maken. De vraag voor de meeste ondernemers is hoe ze een optimale hosting provider kunnen kiezen voor een optimaal resultaat van hun website. Laten we een aantal aandachtspunten bespreken. 

 

Het is bedroevend dat hostingbedrijven niet transparant zijn over laadtijden

 

De hardware heeft minimaal SSD hosting

Wanneer u vandaag voor een hostingprovider kiest, dan moet u minimaal voor een hostingbedrijf kiezen met SSD hosting. SSD hosting is eigenlijk een minimale randvoorwaarde. SSD hosting staat voor Solid State Drive hosting en is een snellere harde schijf dan de oudere versies. Het is non mechanisch en werkt met een flash geheugen. Hierdoor is het veel sneller en komt dit de laadsnelheden ten goede. De laadtijd website is steeds belangrijker geworden, dankzij SSD hosting. Wanneer een hoster dit niet of gedeeltelijk heeft, zegt het genoeg over het hosting bedrijf en is hoge snelheid discutabel.

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

Spannend? Virtual Reality?

Virtual Reality is vooral buiten de hosting branche zeer aantrekkelijk. Het betekent in de hosting wereld, dat een server in meerdere delen wordt opgesplitst om zo de rekenkracht beter te verdelen en te limiteren. Het worden dan ook wel virtual private servers genoemd. Het is vooral voor de prijs aantrekkelijk. Tevens is het zeer flexibel om zo alleen de rekenkracht in te kopen welke u nodig heeft. Het is echter wel zo, dat u niet het maximale rekenvermogen kunt benutten. 
Bij shared hosting wordt dit principe ook toegepast. Het is echter zo, dat u  dan op een server alle capaciteit met meerdere andere websites deelt. Wanneer een site meer traffic nodig heeft kan dit ten koste gaan van uw website.  Hostingproviders kiezen steeds meer voor virtualisatie om zo de voordelen van flexibiliteit te benutten en om aantrekkelijke prijzen te kunnen hanteren. Voor de snelheid is het echter niet optimaal. 

 

De performance van de software

SSD hosting heeft positieve invloed op laadtijd website

Wanneer we het over PHP7 hebben dan hebben we het over Messi en Cruijf als topsporters binnen de hosting wereld. Het helpt de scripttalen om sneller te functioneren en om eigenlijk een foutloze en volop scorende speler te worden. PHP is vandaag de dag eigenlijk de krachtige motor acher iedere site. Ongeacht of u  Magento, WordPress of Joomla gebruikt: Het draait op PHP. Een recentere PHP zal dus ook zorgen voor een snellere site. PHP 7 is veel stabieler dan haar voorgangers (versie 5.5. en 5.6.) We willen niet te diep duiken in de materie. Maar het helpt bij een beter afwikkeling van fouten en een snellere site. Het verbruikt ook minder energie. Het is zelfs beter voor het milieu! Niet alle sites, plugins en addons zijn geschikt voor PHP7. Test dit voordat u  overstapt op PHP7.

 

HTTP/2: de verbeterde versie van HTTP

Niemand houdt van bureaucratie. Wij ook niet! Het is daarom een verademing om met het nieuwe HTTP/2 protocol te werken. Het helpt bij de efficiëntie van websites en zorgt voor volop tijdwinst. HTTP is het systeem om de vraag en aanbod uit te wisselen van een internetbrowser en een server. Teksten, afbeeldingen en scripts worden opgevraagd en getoond. Twintig jaar geleden is hiervoor het HTTP protocol in het leven geroepen. Nu grofweg 20 jaar later is het tijd om het een opfrisbeurt te geven.

 

Wat is verbeterd in http/2

laadtijd website verbetert door http-2

Laten we het kort opsommen.

 • Binaire afwikkeling van de informatie in plaats van tekstuele afwikkeling van de info.
 • Multidynamische connecties en geen een op een verbindingen in volgordes
 • Meer compressie mogelijkheden van de data, waardoor ze sneller ingeladen kunnen worden. De laadtijd website wordt hierdoor lager.
 • Server push opties om sneller data naar de browser te sturen.
 • Een betere beveiliging van de verbinding. Een SSL certificaat is een vereiste om van HTTP/2 gebruik te kunnen maken. Ook is het mogelijk om PHP7 te gebruiken.

De beste website is een kunstwerk!

De huidige websites kunnen ware kunstwerken zijn. Ze hebben vaak volop foto’s en figuren om de juiste toon te zetten voor hun bezoekers. Doordat de bezoekersaantallen niet altijd gelijk zijn is ook de snelheid van de sites verschillend. De sites kunnen snel zijn en wat langzamer. Om de grootste verschillen hierin uit te vlakken kun u  gebruik maken van tools. Een van de tools is Cloudfare. Het is een internationaal distributie systeem om op meerdere servers over de hele wereld al vast uw site voor te laden. Ook helpt het bij:

 • Een betere caching van uw website, waardoor ze sneller getoond worden. Iets wat de laadtijd website ten goede komt.
 • De bezoekers zien altijd de laatste cache vanaf een server welke dicht bij hun in de buurt staat.
 • Alle afbeeldingen en data worden automatisch gecomprimeerd voor een snelle weergave. Natuurlijk boet u niet in voor kwaliteit.
 • Gratis SSL om uw site veilig te tonen. Het is tegenwoordig een vereiste van Google om uw site hogere te ranken.

Ontdek de geheime wapens voor de beste website

Nu u weet wat belangrijk is om een snelle site te krijgen en te houden is het belangrijk om te kijken of uw webhost de beste webhost van het land is. Hebben ze PHP7? SSL certificaten? HTTP/2? SSD hosting servers? En een optimale cache? Of aansluiting op Cloudfare? De laadtijd website is essentieel voor DE beste website.
Een goedkope webhosting partij die allemaal voldoet aan deze vraagtekens is Siteground. Bezoek onze webhosting pagina en laat u overtuigen.

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

 • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
 • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
 • Enthousiaste en excellente 24/7 support
 • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
 • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
 • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
 • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte