Een slimme inkoopstrategie verlaagt de bedrijfskosten. Bijna 70% van de organisaties weet niet dat een deel van zijn bedrijfskosten tussen de 10% en 20% lager kan. Het is een gemiste kans, omdat het rechtstreeks af gaat van de winst. De alom bekende sales is vergeleken met inkoop een relatief jong commercieel vakgebied, Maar inkoop is bezig met een opmars. Het unieke van een organisatie wordt niet alleen bereikt met eigen producten of diensten. In een netwerk maatschappij bepalen in steeds belangrijkere mate externe leveranciers de kwaliteit en het rendement van de organisatie.

Netwerken is net werken

De inkoper van vandaag netwerkt meer. Netwerken via het internet is helemaal in. Het aantal websites groeit exponentieel en is niet meer weg te denken uit het moderne zakenleven. In een inkoopstrategie vertegenwoordigt de inkoper belangen van diverse afdelingen in een organisatie en vervult de rol van liaison richting leveranciers. Moderne inkopers speuren het internet af op zoek naar kwaliteitsproducten en diensten voor een scherpe prijs.

Inkoper de hele dag surfen?

Een groot deel van de dag surfen, informatie opvragen en vergelijken kost de inkoper (te)veel tijd. Wij van Energiek Inkopen nemen in de zoeken voor onze rekening. Op basis van meer 15 jaar onderhandel ervaring met kleine en grote (internationale) A-leveranciers weten wij win-win relaties te kneden. Onze beloftes zijn dat uw organisatie zonder ingewikkelde contracten, via online aanvraag snel (financieel) kan profiteren van top producten. Met deze beloftes kunnen wij een inkoopstrategie van veel organisaties ondersteunen. Volgens de getallenverzamelaars van het CBS zijn er in Nederland ruim 1,6 miljoen bedrijven in Nederland. 
Energiek Inkopen  focust op bedrijven van (startende) zzp’er tot MKB organisaties met maximaal 50 medewerkers. Alle bedrijfskosten die ‘dienstbaar’ zijn aan hun organisaties, mogen ze aftrekken. En dat zijn er legio…

Wat zijn eigenlijk bedrijfskosten?

Zakelijk bestemde kosten mogen geheel zakelijk worden opgevoerd, terwijl dat voor andere kosten slechts gedeeltelijk of helemaal niet geldt. De belastingdienst heeft een korte en informatieve video gemaakt wat en welke bedrijfskosten zijn.

 

 

Ofwel, u zult een passende manier moeten vinden in de uitvoering van uw inkoopstrategie om met de bedrijfskosten om te gaan. Hieronder vindt u een lijst bedrijfskosten die geheel aftrekbaar zijn

 • Huur en inrichtingskosten van een kantoor.
 • Kosten van de afschrijving en aanschaf van kantoormeubilair, -apparatuur en -benodigdheden.
 • Drukwerk (briefpapier, enveloppen, visitekaartjes enzovoort) en supplies (toner/inkt-cartridges) en portokosten
 • Schoonmaakkosten
 • Aanschaf en afschrijving van ICT middelen, software en internet op kantoor
 • Mobiele zakelijke telefoon (smartphone) en gespreks- en datakosten
 • Afschrijving en onderhoudskosten computer(s), laptop(s), scanner(s), printer(s) et cetera.
 • Hotel, vervoer, reis- en verblijfkosten, inclusief eventuele autohuur
 • Afschrijving, onderhoudskosten, verzekering, brandstof, tankpas, parkeerkosten, motorrijtuigenbelasting enzovoorts van een auto (of motor) van de zaak 
 • Zakelijke treinreizen, taxikosten of met andere OV middelen
 • De kosten die van de Belastingdienst mag opgeven voor het maken van zakelijke kilometers met uw privéauto (€ 0,19 per kilometer).
 • Website ontwikkeling, webhosting, inhuren van marketing diensten 
 • Reclame (advertenties, Google Adwords, e.d.).
 • Verzekeringen (pand, ongevallen)
 • Zakelijk relevante opleidingen, cursussen, coaching tbv Kennis en ontplooiing
 • Vakliteratuur (boeken, tijdschriften, online vakbibliotheek)
 • Beroepsspecifieke instrumenten, materialen en werkkleding

 

Uw inkoopstrategie Energiek realiseren

Er zijn tientallen mogelijkheden om in uw bedrijfskosten te snijden. Tijdens de lancering van deze site starten we met twee producten: de Q8 Liberty Card, een zakelijk tankpas die u via deze site gratis kan aanvragen en u de hoogste brandstof korting van Nederland geeft. Daarnaast hebben we de beste webhoster van Nederland: Siteground.
De komende maanden zullen meer producten volgen, we zijn met leveranciers in gesprek. Als ze voldoen aan onze drie beloftes, dan ziet u dat direct verschijnen op deze site.