Een van de grootste aanbieders van betaalde universele tankpassen in Nederland is Travelcard. Zij doen regelmatig onderzoek naar de prijsontwikkeling van brandstofprijzen en de gegeven kortingen. Uit het onderzoek van april 2018 blijkt dat de Tango prijzen weer de laagste zijn. Dit bevestigd de ambitie van Tango om de goedkoopste brandstofprijzen te bieden in het hele land. Tango heeft op dit moment 192 tankstations. U kunt daar tanken met een zakelijke tankpas waar u bij ons niet voor betaald: de Q8 Liberty Card 

Representatief onderzoek naar Tango prijzen

Tango tankstationsHet onderzoek kan representatief genoemd worden. Travelcard analyseert maandelijkse het tankgedrag van de honderdduizenden gebruikers die bijna bij alle (95%) tankstationsmerken in Nederland kunnen tanken, waaronder dus bij Tango. Dit wordt gemeten door de literprijzen die de gebruikers moeten betalen aan de pomp te registreren. Dit wordt vervolgers vergeleken met de dagelijks adviesprijzen, waardoor bekend wordt waar goedkoopste getankt kan worden. Op de website van Travelcard wordt maandelijks gepubliceerd. Gemiddeld zijn de Tango prijzen de laagste van Nederland door de hoogste kortingen op de gemiddelde landelijke adviesprijs.

 

Wat is dat, de gemiddelde landelijke adviesprijs?

Shell, Q8, Gulf, elk tankstationsmerk in Nederland hanteert een eigen brandstof adviesprijs. Deze adviesprijs wordt onder andere bepaald door de prijzen op de internationale oliemarkt. De prijzen aan de pomp bestaand uit twee elementen; de brandstof adviesprijs van het brandstofmerk en de eventuele kortingen.

 

Brandstof adviesprijs

De brandstof adviesprijs is weer opgebouwd uit veel verschillende onderdelen. Dit zijn alle kosten die gemaakt wordt om de brandstof aan de pomp te kunnen aanbieden. Hierbij horen onder andere:

 • Inkoop van de brandstoffen bij de raffinaderij
 • Accijnzen
 • BTW
 • Opslag- en transportkosten

De BTW en accijnzen nemen ongeveer 60% van de pompprijs voor hun rekening. De inkoopprijzen van de brandstoffen wijzigen elke dag. Hierdoor wijzigt de brandstof adviesprijs regelmatig. Travelcard registreert al die adviesprijzen en berekent het gemiddelde. Dat is de gemiddelde landelijke adviesprijs.

 

 

De kortingen aan de pomp

Tango prijzen zijn het laagst

Uit het onderzoek blijkt dat Tango prijzen het laagst zijn. Hoe werkt dat dan bij Tango? Hun formule is dat ze alleen maar onbemande tankstations hebben. Ze heten niet voor niets Tanken & Go : Tango. Dus geen personeel of een shop wat allemaal geld kost. Daarnaast kunt u alleen maar ‘plastic’ betalen: met credit card, pinpas om met hun eigen Q8 Liberty Card. Het geld wat ze hiermee besparen zorgt ervoor dat hun kortingen ten opzichte van de concurrenten hoog zijn.

 

Rekenvoorbeeld van de prijzen aan de pomp

Op elke locatie leest u de pompprijs en de kortingen op het prijzenbord en op de pomp zelf. De pomprijs is de Tango brandstof adviesprijs per liter minus de korting die ook op het prijzenbord te zien is. Op de website en app (URL) heeft elk tankstation zijn eigen pagina. Hier zie je de actuele pomprijzen en kortingen. Een voorbeeld. Stel de Tango brandstof adviesprijs voro een liter Euro95 is 168,9 cent/liter en de korting is 12 cent/liter, dan is de prijs aan de pomp die u betaald 156,9 cent/liter.

 

Hoge kortingen bij Tango

Op elke locatie zijn de kortingen anders. Dit heeft te maken met bijvoorbeeld de concurrentie in de omgeving van het tankstation. Eén ding staat vast; bij Tango tankt u met hoge kortingen. Op de meeste locaties krijgt u bij Tango nog hogere kortingen tijdens de Slimme Donderdag Deal of tijdens speciale acties. Vraag het daarom aan. Via onderstaande button ontvangt u de pas gratis aan. De inschrijfkosten betalen wij.

Al meer dan 10.236 ondernemers gingen uw voor

Bestel de Q8 Liberty card!

 • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis
 • Laagste landelijk brandstofprijs: €0,12  korting bij Tango
 • Tanken bij Tango, Sakko, Q8, Texaco, OK
 • Landelijke dekking: 551 tankstations 
 • Tanken in België en Luxemburg  bij 450 tankstations
 • Geen (standaard) borg betaling en transactiekosten
 • Btw teruggave met twee wekelijkse verzamelfactuur
 • Gratis gebruik van Q8 Liberty app