PHP versie 7.2 kwam bijna een jaar terug op 30 november 2017 uit. Veel hostingbedrijven zijn druk bezig om het al direct te kunnen implementeren op hun webhosting. Siteground is hierin eveneens geslaagd. Op de shared hosting is PHP 7.2 nu standaard beschikbaar. Het is op dit moment de meeste snelle en meer efficiënte versie van php. En daarom niet voor niets de standaard php versie bij Siteground geworden. Maar de voorbereidingen voor php versie 7.3 zijn ook al in volle gang. Een overzicht van wat beide versies de gebruiker gaat bieden.

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

Wat is dat? PHP?

Wanneer u nog niet eerder heeft gehoord van PHP is dat geen enkel probleem. PHP staat voor Hypertext Preprocessor en in de jaren 90 uitgevonden door IBM. Het is een scripttaal waarmee grofweg 80 procent van alle sites mee is gemaakt. Alle grote content management systemen maken hier gebruik van. Denk hierbij aan het WordPress, Joomla en ook Drupal. In essentie is PHP belangrijk om de internet functies dynamisch te laten draaien en bij het verwerken van informatie uit de database.

 

Wat is er nieuw bij php versie 7.2 en 7.3?

PHP versie 7.0 is twee jaar geleden uitgekomen. Met die nieuwe versie werden de websites een stuk sneller. Dat is natuurlijk een groot voordeel. Vooral voor de websitebezoeker is het prettig om een sneller ladende website te bezoeken. Dat is ook hard nodig, van veel websites zijn serieus traag blijkt uit onderzoek.  Daarnaast is het goed voor de zoekmachine posities. De focus op snelheid is nog steeds belangrijk. De nieuwe versie PHP versie 7.2 is weer sneller en en wij zijn blij dat daarmee is de focus op snelheid is vastgehouden.  

Wanneer u gebruik maakt van een content management systeem, zoals Joomla, Drupal of WordPress dan zijn al die PHP wijzigingen allemaal doorgevoerd. Het enige wat u dan moet doen is je CMS updaten en je huidige PHP-versie ophogen in de administratie omgeving (zoals DirectAdmin).

 

De nieuwe versie PHP versie 7.2 is weer sneller en en wij zijn blij dat daarmee is de focus op snelheid is vastgehouden.  

 

 

De belangrijkste punten van PHP versie 7.2

 • Het is mogelijk om een generiek object als een parameter van een functie of methode te kunnen gebruiken.
 • Een object data type kan teruggegeven worden in een functie zonder dat het een ‘fatal error’ oplevert.
 • Het is nu mogelijk om een type weg te laten in een subklasse. Het zal de code niet breken.
 • Iets technischer: Het is mogelijk om achterkomende komma’s te hanteren in de gegroepeerde namespaces.

Er wordt bij PHP 7.2 gebruik gemaakt van Argon 2. Het is een versleutelingsmethode voor wachtwoorden om de veiligheid verder te verbeteren. De wachtwoorden worden versleuteld opgeslagen in de database. Bij een datalek zullen nu niet de echte wachtwoorden vrijkomen, maar de versleutelde wachtwoorden. In deze tijd van AVG wetgeving een welkome aanvulling!

 

PHP versie 7.3 kan al getest worden bij Siteground

Er is al een test versie van versie 7.3 verkrijgbaar bij Siteground. Meer u daar mee over weten en hoe u dit kan activeren, lees daar meer over in het websites zijn nog traag blijkt uit onderzoek

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

 • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
 • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
 • Enthousiaste en excellente 24/7 support
 • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
 • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
 • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
 • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte