Op de Nederlandse hostingmarkt zijn er tientallen providers. Het is vaak moeilijk om een keuze te maken. Bieden ze wel naast de beste hosting ook snelle hosting? Het is vaak moeilijk om te ontdekken welke provider ook echt snelle hosting heeft en zorgt voor de beste hosting in ons land. De hosting is van groot belang voor de performance van een website. Daarin is het kolossaal belangrijk dat een site snel wordt geladen. Snelle hosting is dus essentieel. Het helpt bij de totale gebruikerservaring. Ook Google geeft u extra punten om uw site hoger in de zoekmachines te krijgen. Een langzaam ladende site wordt pas veel later getoond. Wist u trouwens dat veertig procent van de bezoekers een website verlaat als deze niet in drie seconden geladen wordt?

Snelle hosting vinden voor uw website

Vandaag de dag is het erg belangrijk om de juiste en de beste hosting te kiezen voor uw site. Als u googelt op de ‘beste hosting’ of de ‘snelste hosting’ dan vindt u volop advertenties. Iedere hostingprovider zal met eigen termen onderbouwen, dat hun de beste keuze zijn met de snelste hosting in Nederland. SSD hosting, Http/2 protocollen, datacenters in Nederland en andere termen vliegen u dan om de oren.

 

Is snelle hosting ook echt snel?

Het is goed om op reviewsites te ontdekken wat anderen over de hostingproviders zeggen. De reviews geven een eerlijker en beter beeld van een provider. Tevreden en ontevreden klanten zullen u meer vertellen over de sterke en minder sterke punten van een hostingbedrijf. Ontdek hiermee ook wat men zegt over de snelheid welke geleverd wordt. Wij adviseren om deze reden SIteground: een hosting provider met gemiddelde waardering op HostAdvice van maar liefs een 9,7. 

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

Enkele kritische zaken: De laadtijd, request per second en TTFB

De laadtijd is de tijd welke een bezoeker van een site ervaart. Hoe sneller een site laadt, hoe beter het is. Het is een belangrijke factor om het beste hostingpakket te selecteren en te kiezen. Een belangrijkste vuistregel is dat een website in een seconde op het scherm moet verschijnen. Dat ongeacht hoe groot het scherm is.

 

TTFB essentieel

De Time-To-Frist-Byte (TTFB) en ook de request per second zijn essentieel en belangrijk. De hoeveelheid en snelheid van zo’n request is belangrijk. Het is een impact welke merkbaar is wanneer er veel bezoekers zijn op uw website op een specifiek moment. De website moet dan namelijk ook goed functioneren bij honderden bezoekers en zorgen dat de snelheid behouden blijft.

 

Meerdere elementen voor het totaalplaatje

Naast snelle hosting spelen ook andere elementen die van groot belang zijn om het als beste hosting te benoemen. Uiteraard wordt het compleet met een keigoede helpdesk, aantrekkelijke prijs en sterke garanties. Snelheid alleen zorgt natuurlijk niet voor een goed hostingbedrijf, ongeacht het belang hiervan vandaag de dag. Er zijn meerdere elementen welke het totaalplaatje vullen.

 

Hoe sneller hoe beter!

ssd hosting

Wanneer uw site snel laadt is dat goed. U krijgt dan meer bezoekers en het is dan belangrijk om te ontdekken of de site ook snel blijft. De hostingomgeving moet stabiel zijn. Siteground onderbouwt deze visie door een drietal shared hosting pakketten op de markt te brengen. Het is de combinatie van goedkope webhosting, performance en SSD hosting op basis van wat er nodig is.

 • StartUp, geschikt voor een website met 10 Gb diskruimte en 10.000  bezoekers/maand
 • Growbig, geschikt voor meerdere website, 20 Gb diskruimte en 25.000 bezoekers/maand
 • GoGeek, eveneens geschikt voor meerdere websites, 30 Gb diskruimte en maar liefs 100.000 bezoekers/maand

 

Het is mogelijk om op die manier door te groeien met de hostingbehoefte welke uw site(s) heeft. Upgraden is zonder moeite mogelijk en zorgt ervoor, dat uw laadtijden niet onder druk komen te staan wanneer uw website meer bezoekers krijgt.

 

Hoe kiest u het beste hosting pakket?

Goede hosting kiest u op basis van meerdere zaken. Reviews horen hier ook bij. De de drie hosting pakketten van SIteground worden op Trustpilot gewaardeerd met 9,5. In ieder geval is in de reviews is goed om te letten op de volgende vijf belangrijke zaken. Het gaat hier om:

 1. Performance
 2. Ervaringen
 3. Support
 4. De prijs
 5. De garanties

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

 • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
 • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
 • Enthousiaste en excellente 24/7 support
 • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
 • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
 • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
 • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte