Bent u zo’n brandstofzoeker, altijd speurend naar een goedkoop tankstation? Dan kan het wijzertje van het brandstofniveau op het dashboard voor veel stress zorgen. U verbindt die daling natuurlijk direct aan uw bedrijfsportemonnee. Want de olieprijzen stijgen weer snel en de prijsverschillen tussen tankstations nemen toe. Laat een brandstof app uw brandstofzoeker zijn. Het scheelt u tijd en levert sneller voordeel op. Maar er zijn meer mogelijkheden om te besparen op brandstofkosten.

Brandstof besparen begint al bij de aankoop

Misschien vraagt u zich af of er geen alternatieven zijn om de brandstofkosten laag te houden. Ja, het is een beetje flauw, maar het begint al bij de aankoop van een auto. Dat is het moment om te na te gaan wat het verbruik is. Het is ook niet vreemd dat er steeds meer hybride en elektrische auto’s bijkomen. Misschien is het ook een optie. Naast dat het fiscaal aantrekkelijk is voor ondernemers, scheelt ook in het brandstof verbruik. Maar ja, de aanschaf is prijzig, dus voordat wij allemaal in een elektrische auto rijden, dat duurt nog wel even. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

 

Alternatieven om goedkoper te tanken

Fileleed

Wanneer het brandstofverbruik hoog is, wat zijn dan de mogelijkheden om de kosten te verlagen? Het lukt niet altijd, maar een voor de hand liggende manier om te besparen is om de files te vermijden. Ook hoeft de airco niet altijd aan, want die staat automatisch aan. Daarnaast is het ook slim om het moment en de locatie van tanken te timen. De prijs verschillen tussen de tankstations zijn groot. Een zelfbedieningspomp is vaak een goedkoper, doordat men alle overbodige kosten heeft weggesneden. Er zijn geen pompbediendes om u te helpen of personeel achter de kassa. Het scheelt in de kosten welke als een korting in de brandstofprijs is verwerkt. De meest innovatieve brandstof aanbieder is Tango, die in 2002 is begonnen met onbemande tankstations. Uit recent onderzoek is gebleken van CBS en Travelcard blijkt dat Tango gemiddeld het laagst zijn in Nederland. Goed nieuws voor een brandstofzoeker!

Een bijkomend voordeel van onbemande station is dat u geen geld kan uitgeven aan broodjes en snacks, welke vaak overprijsd zijn. Dat scheelt geld, maar ook direct in uw gewicht en calorieën.

 

Tank als zoveel als u kunt!

In 2017 is kantelpunt bereikt: er waren meer onbemande dan bemande tankstations in Nederland. Als brandstofzoeker kunt u met een brandstof app sneller en veelal een onbemand tankstation bij u in de buurt vinden.  Wanneer u een goedkoop tankstation gevonden heeft moet u niet te lang nadenken en de hele tank volgooien. Veel mensen tanken nog voor een vast bedrag. Wanneer u slechts een paar liters tankt dan maakt u niet optimaal gebruik van de lagere brandstofprijs. Het is dan vaak nog niet eens de moeite waard om naar het tankstation te rijden. Gooi daarom het maximale aantal liters in uw tank. Een brandstof app kan u helpen om niet te veel rondjes te rijden om het goedkoopste tankstation te vinden.

 

Tanken in België of Duitsland om geld te besparen?

Tanken in Duitsland

Wanneer u dicht bij de Duitse of Belgische grens woont is het mogelijk om daar te gaan tanken. Het is kan een goede optie zijn om zo geld te besparen. Het is echter wel belangrijk om de prijzen te kennen. In een brandstof app ziet u vaak alleen de prijzen van de Nederlandse tankstations. Het is belangrijk om vooraf te weten of het zich wel loont om naar Duitsland of België te rijden. De besparing is soms te laag om er de reis voor te maken. Natuurlijk is het geen probleem als u toch al in Duitsland of België bent. Het internet afspeuren voordat u uw reis begint helpt om ook in het buitenland een goedkoop tankstation te vinden. Meer van deze tijd is om een brandstof app te gebruiken, waarvan we aan het einde van dit artikel een overzicht van geven.

 

Goedkoop tanken in Nederland

Niet iedereen kan naar het buitenland gaan om daar te tanken. Het is al even genoemd, zo’n brandstof app is dan een goed alternatief. Een stap voordeliger voor de zakelijke rijder is om het te combineren met een zakelijk tankpas. Want zo’n tankpas biedt volop voordelen. Afhankelijk van de aanbieder heeft u altijd een lagere brandstofprijs. Maar er zijn er meer voordelen. Zo heeft u nooit cash nodig om te gaan tanken. Het is zelfs niet nodig om uw eigen bankpas te gebruiken. Sterker, het is zelf onverstandig om met een creditcard of pinpas te betalen. U kunt namelijk beter met een zakelijk tankpas betalen. Waarom? Aan het einde van de maand krijgt u de rekening via de mail en is het bedrag is automatisch afgeschreven. Dat is al een stukje gemak, maar u bespaard ook in tijd voor de btw administratie. U hoeft geen tankbonnetjes meer te bewaren en te verwerken, dat staat allemaal al op de factuur. Zo ontvangt gegarandeerd uw btw retour en heeft u niet de ergernis meer van zoek geraakte tankbonnetjes.

 

Goedkoop tankstation het buitenland

Het grote voordeel is dat sommige tankpassen ook een korting biedt op de brandstofprijs buiten Nederland. Zo kunt u met Q8 Liberty tankpas bij ruim 1000 tankstations in de gehele Benelux goedkoper tanken. Er zijn dan afspraken gemaakt met de tankstations in Belgie en Luxemburg waar de pas geaccepteerd wordt.

 

Google is een slechte brandstofzoeker  

GoogleWanneer u Google gebruikt en zoekt op ‘goedkoop tanken’ dan zult u vaak een hele lijst prijzen vinden. Dit zijn vaak adviesprijzen die afgegeven zijn door de oliemaatschappijen. Maar deze adviesprijzen betaald wel langs de snelweg, maar zeker net na de afslag of voor de oprit. Want elk tankstation die niet langs de snelweg staat, geven een korting op de  prijzen. Want met deze korting verhogen ze de  concurrentiekracht geeft en is voor hun een goede manier om klanten aan te trekken. We willen immers allemaal het liefste het goedkoopste tankstation toch?

 

Goedkoop tankstation vinden met brandstof app

Het zoeken naar de term ‘goedkoop tanken gebeurt’ vaak op  een smartphone. Niet vreemd natuurlijk. U bent vaak in uw auto en onderweg ontdekt u dat brandstof moet gaan tanken. Het is mogelijk om Google te gebruiken, maar hierboven is al uitgelegd dat het beter kan. Want er zijn echter ook verschillende brandstof apps welke u kunt helpen. Ze zijn er voor Android, voor Apple en zelfs (nog..) voor de Windows toestellen.

 

Een brandstofzoeker gebruikt de beste brandstof apps

Graag helpen we u om het goedkoopste tankstation te vinden bij u in de buurt. Maak daarom gebruik van een digitale brandstofzoeker om een goed en betaalbaar tankstation te vinden. De apps bieden vaak tal van extra opties, zoals een goedkope carwash, openingstijden en ook informatie over files.

De beste apps – met de beoordeling ()  – op dit moment zijn:

Download de applicatie welke u het prettigste vindt. Het zal u helpen om goedkoop te tanken en om met minder stress de brandstofmeter te zien dalen.

Al meer dan 10.236 ondernemers gingen uw voor

Bestel de Q8 Liberty card!

  • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis
  • Laagste landelijk brandstofprijs: €0,12  korting bij Tango
  • Tanken bij Tango, Sakko, Q8, Texaco, OK
  • Landelijke dekking: 551 tankstations 
  • Tanken in België en Luxemburg  bij 450 tankstations
  • Geen (standaard) borg betaling en transactiekosten
  • Btw teruggave met twee wekelijkse verzamelfactuur
  • Gratis gebruik van Q8 Liberty app