Een onderneming met personeelsleden geeft, na salarissen, het meeste uit aan zijn wagenpark en alles wat eromheen hangt. Fleetmanagement gaat over veel geld. De aanschaf, onderhoud, het regelen van tankpassen en de dagelijkse kosten van met name brandstof is een flinke kostenpost. Het managen van zo’n wagenpark is de verantwoordelijkheid van een fleetmanager, of in goed Nederlands, de wagenparkbeheerder. Sommige ondernemingen kopen een kostbaar software programma om al die activiteiten te organiseren. Dat hoeft niet. Fleetmanagement kan ook met de beheer omgeving van zakelijke tankpas. Dit artikel geeft een overzicht van de mogelijkheden.

Verantwoordelijkheden fleetmanager 

De fleetmanager is verantwoordelijk voor een van de grootste kostenposten van het bedrijf. Elke bedrijfsauto genereert veel informatie en de moderne fleetmanager moet goede analytische vaardigheden in huis hebben. Analyse van (trends in) brandstofverbruik, het aantal tankpassen in omloop en roekeloos rijgedrag van de bestuurders zijn een aantal voorbeelden. Maar hij heeft ook een coördinerend rol zoals afspraken regelen voor het onderhoud en het bewaken van de prijsafspraken met de garage. De verantwoordelijkheden die op zijn bordje ligt heeft direct invloed op het bedrijfsresultaat. Alle noodzaak is aanwezig om wagenparkbeheer goed te organiseren.

 

Wagenparkbeheer zelf doen of uitbesteden?

Fleetmanagement met Q8 Liberty tankpasEr komt dus heel wat bij kijken om een wagenpark te beheren. De activiteiten rond fleetmanagement is direct gekoppeld met het aantal auto’s die uw onderneming op de weg heeft rijden. Het gebruik van fleetmanagement software wordt als modern en innovatief gezien. Het is vooruitstrevend om dit soort technologie in te zetten om het bedrijfsrendement, de continuïteit en duurzaamheid te verbeteren. 
Als u meer dan vijftien auto’s heeft dan is uitbesteden een optie. Want u bent dan minder druk met vragen van medewerkers, wisselingen van auto’s en administratie. Onder deze grens kunt u automatisch en gratis gebruik maken van de Q8 Liberty tankpas fleetmanagement software, een van de grootste voordelen van deze pas.

 

Fleetmanagement met de Q8 Liberty Card.

Als fleetmanager wilt u uw wagenpark optimaal beheren en op elk moment overzichtelijk inzicht hebben in kosten, gebruik en verbruik. De Q8 Liberty tankpas is – via deze website – gratis aan te vragen en u betaald geen borg of maandelijkse kosten. U betaalt alleen de brandstof die u en uw medewerkers daadwerkelijk verbruikt. Dit staat overzichtelijk, per tankpas, aangegeven op de digitale factuur die u tweemaal per maand ontvangt. Het beheren van de auto’s gaat via Q8 Liberty Web. Dit portaal is web gebaseerd en geeft direct overzicht van de actuele situatie van uw wagenpark. Bijkomend voordeel is dat het op elke plek en op elk moment toegankelijk is. Het Q8 fleetmanagement portaal is gratis met hieronder de functionaliteiten op een rij.

 

Q8 Liberty Web: het online beheerportaal voor wagenparkbeheer

Met de Q8 Liberty Card krijgt u 24 uur per dag en 7 dagen per week toegang tot Q8 Liberty Web. Hier heeft u  een realtime overzicht van al uw tankpassen. De fleetmanager kan ze beheren en het gebruik en verbruik analyseren. De mogelijkheden die via het portaal te bekijken zijn:

 • tankbeurten volgen
 • brandstofverbruik te controleren
 • gestolen of verloren tankpassen blokkeren
 • Instelbare weekend blokkering 
 • alle facturen overzichtelijk weer te geven
 • het brandstofverbruik analyseren, rapporteren en exporteren
 • Dag limieten (in Euro) instelbaar per tankpas in Nederland of voor de Benelux
 • Pincode wijzigen per tankpas

In hun uitgebreide handleiding van Q8 Liberty Web zijn meer (analyse) mogelijkheden te vinden. 

In de Benelux kunt u tanken bij meer dan 1000 tankstations

Met de Q8 Liberty Card hebben uw chauffeurs toegang tot een netwerk van meer dan 1000 tankstations in de Benelux. Alleen in Nederland al kunt u terecht met de Q8 Liberty Card bij 580 tankstations van:

Landelijke dekking Q8 Liberty Card

Onderzoek van travelcard en CBS heeft aangetoond dat Tango de laagste brandstofprijzen van Nederland biedt. Wanneer u kiest voor de Q8 Liberty Card Benelux komen daar nog eens 450 Q8 en Q8 easy tankstations in België en Luxemburg bij. Kortom: er is altijd een tankstation in de buurt die u snel kan vinden door hun Q8-Liberty app te gebruiken.

 

Wagenbeheer in combinatie met Q8 Liberty card

Met de Q8 Liberty Card kunt u in geheel Nederland tanken. Daarnaast heeft u gemiddeld altijd de laagste brandstofprijs te pakken. Daarnaast ondersteunt deze tankpas uitgebreide fleetmanagement mogelijkheden voor wagenbeheer. Het daarbij behorende Q8-Liberty web biedt meerdere krachtige analyse mogelijkheden. De tankpas kunt u hieronder aanvragen.

Al meer dan 10.236 ondernemers gingen uw voor

Bestel de Q8 Liberty card!

 • Geen maandelijkse paskosten, ofwel gratis
 • Laagste landelijk brandstofprijs: €0,12  korting bij Tango
 • Tanken bij Tango, Sakko, Q8, Texaco, OK
 • Landelijke dekking: 551 tankstations 
 • Tanken in België en Luxemburg  bij 450 tankstations
 • Geen (standaard) borg betaling en transactiekosten
 • Btw teruggave met twee wekelijkse verzamelfactuur
 • Gratis gebruik van Q8 Liberty app