Bent u op zoek naar de aller beste WordPress hosting? Baalt u van uw trage website of van de slechte support ondanks de hoge kosten? Of gaat u een nieuwe website maken met WordPress of Magento, waarvan u veel verwacht? De oplossing voor DE beste WordPress hosting  gaat u hier vinden.

 

 

De beste wordpress hosting MOET snel zijn in laadtijd en support

Het klinkt arrogant, maar in dit monsterartikel gaan wij met feiten u op weg helpen. Want het vinden van een goede WordPress webhosting kan een ware opgave zijn. Bij een website maken met wordpress wilt u graag een snelle en veilige site, excellente support en een hostingpakket op maat. Graag deel ik met u mijn ervaring met Siteground. Het is de beste WordPress hosting partij welke wij onder andere zelf gebruiken voor EnergiekInkopen.nl en dat naar volle tevredenheid. In dit artikel deel ik met u waarom ik kies voor deze webshoster en ook waarom hun de beste partij zijn.

 

Tip van Energiek Inkopen

Divi Theme & Divi Builder 

Bij Elegant Themes ontvangt u meer dan 
85 premium themes (waaronder Divi)
voor maar $89 dollar.
Al meer dan 500.000 downloads!

Bekijk de themes

Lees meer over Divi

 

 

In Nederland geen goede wordpress webhosting

Regelmatig vragen mensen mij welke WordPress webhosting ik adviseer. Het antwoord wat ik dan kortweg geef is dat er niet eche ‘de beste hosting partij’ is in ons land voor WordPress, Magento en Joomla sites. Want er zijn wel een groot aantal zaken waar u op moet letten om een goede en snelle hosting te krijgen voor bijvoorbeeld een website maken met WordPress.
Zelf heb ik steeds meer sites bij Siteground gehost. Ze hebben zeer snelle SSD hosting, aandacht voor beveiliging en ook zelfs gratis SSL certificaten van Let’s Encrypt. Daarnaast krijg u ook nog eens het eerste jaar een korting van 50 procent. Het is ongekend! Maar ze doen nog meer.

 

In Nederland is er niet DE beste hosting partij te vinden voor WordPress, Magento of Joomla websites.

 

Waarom gaan voor DE beste WordPress hosting?

Een snelle site is belangrijk. Bezoekers zullen namelijk uw website verlaten als uw site niet snel genoeg laadt. Google is er ook gek op en het heeft invloed op de zoek positie. Google heeft daarnaast een mobile first aanpak, waarbij zeer sterk gekeken wordt naar de snelheid van het laden van de sites. Een goede WordPress webhosting voor uw site is daarom essentieel. Op die manier wordt uw site snel laden en getoond aan de bezoekers. Tevens krijg u hogere posities in de zoekmachines.

 

 

Lange laadtijd kost omzet

laadtijd website essentieel in WordPress webhosting

Heeft u een WordPress webshop? Dan is de laadtijd helemaal essentieel. Het is aangetoond, dat iedere seconde extra laadtijd omzet kost. Uw website optimaliseren voor snelheid is daarom van groot belang, al heeft u (of uw website bouwer) niet alles in de hand.
Natuurlijk is het een combinatie en wisselwerking tussen de optimalisatie van de WordPress site en de WordPress webhosting. De combinatie van die twee zorgen voor een winnende combinatie, waarbij de zwakste (langzaamste) schakel bepalend is voor de uiteindelijke snelheid van de website. 

 

Waar moet u op letten bij het kiezen van webhosting?

De laatste jaren heb ik meerdere Nederlandse partijen gebruikt voor mijn WordPress sites. Er waren steeds nog een aantal punten en zaken waar ik niet compleet tevreden over was. Soms was het de snelheid van de hosting, soms was het ontbreken van SSD hosting, soms de slome support en anders weer dat de site gehackt was op de server van de hoster. Het heeft gezorgd tot een aantal selectiecriteria welke ik graag met u deel.

 

Snelheid maar ook veiligheid van WordPress webhosting

Snelheid is van kolossaal belang voor mij en vele andere website eigenaren. Het is vaak moeilijk om vooraf in te schatten hoe snel de hosting wordt. Vaak is de eigen site van de hosting provider zeer snel en goed. Het is echter niet altijd een WordPress website en geeft u daarom geen goed beeld van de uiteindelijke snelheid van uw  website.

Wat we daarom doen is het bekijken van reviews op vergelijkingssites van hosting providers. We kijken of er veel commentaren zijn over de snelheid van de sites van de klanten. Het is dan mogelijk om te ontdekken of er voor uw de beste WordPress hosting provider van Nederland is (of in het buitenland) te vinden.

 

Wet-matig-(snel)heid

Ook de prijs kan u veel vertellen over de snelheid van de webhost. Het is is een wetmatigheid, hoe goedkoper de hosting, hoe meer sites er op de server staan en hoe langzamer de sites zijn. Het is beter om niet naar de prijsvechters te gaan van vooral een shared hosting account. Er staan soms wel honderden sites op een server. Het is goedkoop, maar niet snel! Goedkoop is echt duurkoop: het kost u omzet.

 

 

Het is is een wetmatigheid, hoe goedkoper de hosting, hoe meer sites er op de server staan en hoe langzamer de sites zijn.

 

 

De locatie van de server

Iets wat u snel kunt ontdekken is waar de servers staan. Wanneer u uw sites in Nederland host en bezoekers uit Nederland krijgt dan heeft u uiteraard een snellere verbinding als de webhost haar servers ook in Nederland heeft staan. Een server met data welke naar Nederland moet komen uit Amerika of China doet er simpelweg langer over dan data welke uit Nederland naar Nederland gaat.

Het betekent niet direct dat een buitenlandse webhost geen servers in Nederland kan hebben. Veel webhostbedrijven uit het buitenland kiezen voor servers in Amsterdam voor de Europese markt, door haar uitstekende netwerk. Voor Siteground geldt dit ook.

 

SSD hosting voorwaarde voor snelheid

laadtijd website verbetert door http-2

Het is belangrijk om altijd te kiezen voor minimaal SSD hosting, het maakt uw site sneller. Hoewel het bij de meeste hostingbedrijven de standaard is, is het natuurlijk niet vanzelfsprekend dat het helemaal 100% SSD hosting is.

Siteground is ook de enige WordPress webhoster die zelf ontwikkelde caching functionaliteit bieden, die perfect samenwerkt met hun servers. Caching maakt uw website aanzienlijk sneller. Ja, er zijn vele gratis caching plugins, maar die zijn ook regelmatig oorzaken dat websites niet voldoende meer werken. Denk daarbij aan plannen van wordpress berichten die soms wel en soms niet  werkt.

Een bonustip is om ook te kijken naar de optie of de hosting provider HTTP/2 aanbiedt. Het is de opvolger van het HTTP protocol en een stuk sneller. Kies een hostingpartij welke dit ondersteunt.

 

Wees hackers voor

Ongeveer 25% van alle websites in de wereld gebruiken WordPress als CMS. Bekende voorbeelden zijn NRC.next, Radio 538, VIVA, Xerox, Sony Music. Voor hackers zijn het daarom ook zeer aantrekkelijke prooien. Zorg er daarom voor, dat de webhoster goed voor de veiligheid van uw sites zorgt. Denk daarbij aan het automatisch updaten van de WordPress versie, de plugins en ook de templates. Ook moeten ze natuurlijk snel handelen wanneer er beveiligingslekken zijn op de server, vandaar dat ik 24/7 support zo belangrijk vindt. Tevens kunt u letten op de technieken welke men gebruikt om het hackers moeilijk te maken en om gehackte sites te isoleren van de rest van de sites op de servers. 

 

Gratis SSL certificaten

Google wil alleen nog maar veilige sites weergeven in haar zoekmachine. Dat zijn website met groen slotje in de adresbalk en die gebruiken van een SSL certificaat. Wanneer uw site geen veilige verbinding heeft zult u veel punten verliezen en wegzakken in de zoekresultaten. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goed SSL certificaat.

Het klinkt vaak complex en was ook moeilijk om dit te regelen. En het kostte geld. De meeste hosting providers bieden vandaag wel SSL certifcaten aan, maar vragen daar (soms veel) geld voor. Maar sinds een tijdje is er een open source alternatief: de Let’s Encrypt SSL certificaten. Nog mooier is dat u met een druk op de knop het SSL certificaat kunt activeren. Vooruitlopende om mijn conclusie: Siteground is een partij waar u dit ook in een paar muisklikkend dit kan regelen. Het scheelt u snel €50 tot €95 euro per jaar, exclusief eenmalig installatiekosten.

 

Kolossale support is essentieel

Kolossaal support essentieel bij WordPress webhosting

Voor veel mensen klinkt het als een droom om een support te krijgen waarbij men net wat verder gaat. Men denkt met u  mee en geeft u een antwoord waar u zelf nog niet aan gedacht had.

Vaak kunt u alleen per e-mail vragen stellen. Soms kunt u ook bellen. Het geeft de webhost net wat meer pluspunten. Natuurlijk is het ook goed, wanneer ze een zeer uitgebreid forum hebben. U kunt dan soms al een antwoord vinden op een vraag zonder een e-mail te typen of de telefoon te pakken.

Wanneer u een vraag stelt is het natuurlijk belangrijk om zeer snel een antwoord te krijgen. Hoe sneller hoe beter! Duurt het langer dan vijftien minuten? Een uur? En hoe is de service in het weekend? Wat als uw site crasht op in het weekend (dat overkomt mij altijd)? Is er dan wel een helpdesk? Vaak loop ik zelf op de meest vreemde tijden tegen een probleem aan. Voor mij is het daarom belangrijk, dat er een helpdesk medewerker te bereiken is op ieder moment van de dag. Vierentwintig uur per dag en zeven dagen in de week wil ik de servicedesk een vraag kunnen stellen. Ik heb geen goede partij voor gevonden in Nederland die dit biedt. Siteground biedt dit wel (zonder extra kosten..).

 

De overstapservice bij een website maken met wordpress

De betere webhostingsbedrijven zorgen voor een gratis overstapservice. Het is vaak een service om klanten te helpen om over te stappen zonder tegen de stress op te kijken van het verhuizen van een site zelf. Drempelverlagend, slim, handig en gemakkelijk!

 

Megabytes, Gigabytes, Bandbreedte en andere getallen

wordpress webhosting

Natuurlijk is de hardware ook van groot belang. Hoeveel gigabytes en megabytes krijgt u bij uw  hosting pakket? Niet onbelangrijk: wat betaalt u ervoor?  Laten we een aantal kritische zaken en getallen met u doornemen.

 

 • Hoeveel gigabyte webruimte krijgt u bij uw pakket? Ken hiervoor ook de cijfers van uw eigen site. Hoeveel webruimte heeft u nodig? Kies altijd voor wat extra ruimte. U wilt niet dat uw hostingpakket te klein in zijn jasje zit en daarom niet goed kan werken. Voor een website is al snel 10Gb, inclusief de mail. Let er ook op of de e-mail apart gehost wordt en hiervoor aparte limieten voor bestaan. Hetzelfde geldt voor de back-ups.
 • Wat is het aantal e-mail adressen welke u mag gebruiken? Heeft u meerdere werknemers? Wilt u afzonderlijke mailboxen hebben voor specifieke producten, diensten en zaken of afdelingen? Let erop hoeveel mailboxen en adressen u mag gebruiken.
 • Het aantal databases. Wilt u meerdere applicaties laten draaien op een site? Of heeft u meerdere subdomeinen actief waar u een aparte database voor nodig hebt? Dan is een database niet voldoende.
 • Het dataverkeer. Hoeveel mensen kunnen de site iedere maand bezoeken? En hoe duur is het dataverkeer als u hier over gaat?
 • Hoeveel sites mag u op een hosting pakket hosten? Is het een site of zijn het meerdere sites? Hoeveel heeft u er nodig?

 

Door kritisch naar deze getallen en cijfers te kijken krijgt u al een goed beeld van wat u nodig heeft en wat de hostingpartij u biedt. Goede webhosters bieden u veel opties en mogelijkheden.

 

De slagroom voor de beste WordPress webhosting

Graag ronden we het artikel af door te kijken naar een aantal features, waarmee de beste webhosting voor WordPress extra punten scoort!

 

 • Kunt u met een WordPress installer in een paar klikken een complete WordPress site installeren?
 • Worden de backups automatisch gemaakt? Hoe zijn ze te verkrijgen en terug te zetten? Kunt u daarnaast ook nog zelf backups maken? Hoe vaak worden ze gemaakt en voor hoe lang kunt u terug gaan?
 • Kunt u ook bij de ‘raw access logs’ in de hosting? Iets wat kan helpen om de snelheid van uw site te verbeteren of te ontdekken welke bestanden besmet zijn bij een mogelijke hack van uw WordPress site.
 • Kunt u zelf ook ‘cron jobs’ instellen om automatische taken met een vast interval uit te laten voeren? Zeker voor een webdeveloper is een belangrijk feature
 • Kunt u uw sites testen met ‘staging’? U maakt dan met een druk op de knop een kopie van uw site om nieuwe zaken te testen. Voorbeelden zijn als de site een andere plugin krijgt. Wordt de site echt sneller met die nieuwe cache functie?

 

 

Siteground helpt mijn website maken met WordPress

beste WordPress hosting

De afgelopen jaren heb ik vijf partijen ‘versleten’. Na al dat gewissel van hostingproviders ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Siteground. Voor mij de beste WordPress hosting! Door schade en schande heb ik steeds meer op bovenstaande criteria gelet. Vaak is het ook het uiteindelijke testen wat zorgt voor de resultaten. Siteground is mijn keuze geworden als beste hosting voor mij om verschillende factoren. Zie hieronder de pre’s:

 

 • Excellente reviews: op Trustpilot alleen al 9,5 van bijna 1300 gebruikers. Ongekend. Ook worden ze geadviseerd door WordPress.org community.
 • Ze hebben sneller servers waaronder in Amsterdam
 • Veelzijdig SSD hosting picketed: shared hosting, Cloud, Dedicated Server
 • Op alle shared en cloudservers draait HTTP/2
 • De snelheid van uw site is belangrijk voor hen (ze hebben speciale cache tools)
 • Ze zorgen voor een veilige site, met gratis SSL certifcaten
 • Er is een 24/7 service desk per chat en e-mail plus de telefoon (waar ik nog geen gebruik van heb gemaakt).
 • WordPress wordt in 1 klik geïnstalleerd (en automatisch onderhouden)
 • Uw huidige WordPress site wordt gratis overgezet naar een hosting pakket
 • Meer dan voldoende schijfruimte, databases, e-mailadressen, cPanel en u kunt meerdere sites op een hosting account plaatsen.
 • Ook kunt u gebruik maken van staging.
 • Daarnaast hebben ze een beperkt aantal sites op de gedeelde servers staan.

U ontvangt 50% korting voor eerste aankoopperiode. Dat kan 1 of 2 jaar zijn. Hierdoor is het keigoede WordPress webhosting.

Snelle laadtijden, ijzersterk support voor een strakke prijs

Uiteindelijk zijn mijn websites veel sneller geworden. Iets wat voor mij zeer prettig is en alle bezoekers, die ik verwelkom op mijn WordPress websites. Daarnaast zijn ze niet duur, sterker het is een goedkope webhosting provider. Het starter pakket begint krijgt u voor €3,95 per maand. Ook uw hosting bij Siteground onderbrengen? Klik op de oranje button hieronder, dan komt u uit op onze special pagina met nog meer informatie over deze provider. Een website maken met WordPress kan niet meer zonder excellente WordPress webhosting van Siteground!

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

 • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
 • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
 • Enthousiaste en excellente 24/7 support
 • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
 • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
 • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
 • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte