Een blog schrijven klinkt misschien als iets wat een beetje is achterhaald. In de wereld waarin we nu leven gaat bijna alles via visuele boodschappen. Toch kan het schrijven van een blog nog steeds van toegevoegde waarde zijn voor jouw website of bedrijf. Lees in dit artikel 5 redenen die jou ervan overtuigen om een blog te beginnen.

1. Een blog schrijven laat zien dat je kennis hebt van zaken

Door middel van het schrijven van berichten laat jij aan je bezoekers zijn dat je daadwerkelijk kennis hebt van zaken.

Als jij leverancier bent van diensten ofwel producten, kun je eventuele klanten overhalen om voor jou te kiezen op grond van je kennis.

Met een blog schrijven heb je de mogelijkheid om deze kennis te laten opvallen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de onderwerpen waarover je schrijft relevant zijn.

Dat klinkt misschien logisch, maar wekelijks – als het niet vaker is – een relevant onderwerp verzinnen over jouw werkveld kan soms best pittig zijn.

 

2. Er is iets om te posten op social media

Als je een blog schrijven serieus overweegt, is de kans groot dat je ook een of meerdere social media kanalen hebt.

Deze kanalen moeten natuurlijk gevuld worden met posts. Als je op regelmatige basis nieuwe artikelen op je blog plaatst, heb je ook gelijk content die je op social media kan posten.

Reclame maken op deze kanalen kan een groot (nieuw) publiek bereiken. Een win-winsituatie dus.

 

3. Met een blog schrijven kun je geld verdienen

Het bijhouden van een blog kan op meerdere manieren omzet genereren. Zo kan er natuurlijk ‘traffic’ worden gecreëerd waardoor er meer bezoekers jouw webshop zien. Maar als je veel (vaste) lezers hebt, is jouw blog ook gelijk aantrekkelijk voor advertenties, bijvoorbeeld van Google.

Daarnaast is een actief blog schrijven goed om gesponsorde artikelen aangeboden te krijgen. Jij schrift dat een artikel over een bepaald product, een dienst of een website. Hier krijg je dan een vast bedrag voor.

Dan is er als laatste manier om geld te verdienen met een blog schrijven nog affiliatemarketing.

Dit werkt simpelweg als volgt. Als een klant iets koopt op een webshop waar hij via jouw blog is gekomen, strijk je een commissie op. Dit gaat via externe links die je in je artikel verwerkt, zoals hieronder de training online copywriting.

 

Een blog kan je omzet verhogen

 

4. Een blog laat je opvallen

Misschien is het niet heel speciaal dat je een blog hebt, maar het feit dat je je eigen mening geeft, laat je alsnog opvallen. Je bent niet meer gewoon een webshop die dingen verkoopt, het wordt allemaal wat persoonlijker.

Je geeft mensen een extra reden om iets te kopen bij jou, of om op een andere manier met jouw onderneming in zee te gaan.

 

5. Meer bezoekers genereren

Als je op de juiste manieren reclame maakt, en je posts zijn interessant, kan een blog schrijven daadwerkelijk extra bezoekers opleveren.

Dit gaat een beetje hand in hand met het tweede punt, over de social media. Doordat je iets te posten hebt, zullen meer potentiële klanten geïnteresseerd zijn. En uiteindelijk is dat toch wat je wil – meer mensen op je website!

 

6. Kan ik het ook leren

Jazeker. Er duizenden blogs op het wereldwijde net. Edwards Hendriks heeft een online training ontwikkeld op basis van zijn 20 jarige ervaring (!) als blogger. Zijn training is al meer dan 600 keer gevolgd en dagelijks komen er nieuwe bij. Wil je een vliegende start maken als blogger, dan is zijn training een nuttig aanrader!

Leer bloggen met de juiste woorden

Online training copywriting

  • Je leert jezelf copywriten door 30 dagen lang één les uit deze cursus te volgen (halfuurtje per dag).
  • Lees alle 30 lessen rustig na in de handzame pdf (140 pagina’s) die je als extraatje bij deze cursus krijgt.
  • Geen video’s vol onzinnig geklets: alleen de kern van het verhaal én uitleg in beknopte video’s.
  • Mijn beste tips uit 20 jaar werkervaring heb ik in deze online cursus verwerkt.
  • Eenvoudige, korte lessen met herkenbare voorbeelden, praktische tips, korte video’s en oefeningen.
  • Alles wat je nodig hebt om direct betere teksten te schrijven.
  • Tijdelijk voor een prijs die je in één uurtje copywriting terugverdient!
cursus copywriting voor bloggen