Tijdig uitvoeren van een WordPress update is essentieel. Wanneer u een WordPress website hebt en klant bent bij SiteGround, dan maakt u waarschijnlijk gebruik van de automatische WordPress AutoupdateTool. Het is cruciaal dat WordPress altijd up-to-date is en dit stukje software is er special voor gemaakt. Want dan is en blijft uw website (en business) stabiel en vooral veilig. Deze tool is gratis en bij alle SiteGround abonnementen inbegrepen. De tool heeft net een upgrade gehad met een aantal nieuwe en vooral nuttige verbeteringen. Een overzicht.

 

Tip van Energiek Inkopen

WordPress & WooCommerce cursus 

Met De Complete WordPress Cursus (beoordeling 8,7) leer je stap voor stap om een
professionele en gebruikersvriendelijke website mèt webshop te maken
die bestellingen en betalingen volledig automatisch regelt.

Aanvragen via deze site koste de cursus geen €97, maar €47!

Bestel de cursus

Lees meer over cursus

 

 

Meer controle over het WordPress update schema

De WordPress Update tool maakt het nu mogelijk om de updates te plannen met verschillende intervallen na het uitkomen van een WordPress release. Bijvoorbeeld, u kunt de WordPress update inplannen direct na een release. Maar u kun hem ook 24, 48, of 72 uur na een release laten uitvoeren. Ongeacht wat u instelt, u krijgt altijd een email waarin de aankomende WordPress update wordt aangekondigd.

 

Waarom verschillende tijden plannen?

Het voordeel is dat u verschillende updateschema’s kunt kiezen afhankelijk van het type WordPress update dat er zal zijn. Zo zijn er kleine minor updates (security en bugs fixes), die u direct kan uitvoeren. Grotere WordPress core updates kunt u later plannen omdat er echt iets zal veranderen aan uw website, waardoor uw testtijd zal inplannen. Wanneer u niks aanpast zullen kleine updates direct na de release worden uitgevoerd en de grote core updates 24 uur na de release.

 

Siteground is wel zo eigenwijs dat ze direct ingrijpen als er een kritische security issue speelt.

 

Security first!

Siteground is wel zo eigenwijs dat ze direct ingrijpen als er kritische security issue is. Gelukkig maar. Want als alleen een snelle security update de oplossing is, dat zal de update direct uitgevoerd worden. Deze updates zullen WordPress functionaliteit verder niet beïnvloeden, maar uw website zal wel altijd veilig zijn en blijven. Deze eigenwijsheid kan ik wel waarderen!

 

Wordpress
 Zoekt u de beste WordPress hosting van de wereld gewoon in Nederland?

Gaat u een nieuwe website maken met WordPress of Magento? Zoekt u de beste web hosting? Baalt u van uw trage website of van de slechte support ondanks de hoge kosten? Die excellente webhosting van de wereld is gewoon verkrijgbaar in Nederland. En dat gaat u dit artikel ontdekken. Echt!

 

 

Plug-in update optie

wordpress update van plugin

Naast de bovengenoemde instellingen kunt u ook nog specificeren of u de plug-ins tegelijkertijd met WordPress core wilt updaten. De plug-ins kunnen namelijk ook later dan WordPress worden geüpdatet. Premium plugins worden niet altijd direct geüpdatet. Dit kan komen door specifieke update mechanismen waar deze plug-ins mee werken of dat een extra key validatie willen doen met de bijbehorende licentie sleutel.

 

Inclusief een back-up voor extra zekerheid

Voor elke update zal er een complete back-up van uw WordPress website gemaakt worden. Voor zowel de minor als de grote major WordPress updates wordt er een back-up gemaakt. Stel u heeft een thema of een plug-in die niet meer goed werkt met de nieuwe versie, dan kan u snel weer terug en de vorige versie herstellen

Wilt u meer weten en gebruik maken van de WordPress Update tool? Op de webite van Siteground is een kort en krachtige tutorial te vinden.

Voor bedrijven die een energieke website willen

WAAROM KIEZEN VOOR SITEGROUND WEBHOSTING?

  • Snelle laadtijden, state-of-the art servers
  • 100% SSD opslag voor snelle laadtijden en e-mail
  • Enthousiaste en excellente 24/7 support
  • Klanten waardering op Trustpilot: excellent (9,5)
  • Gratis SSL, ondersteuning PHP7 en HTTP/2
  • Eén klik CMS installatie: WordPress, Joomla, Magento
  • Shared hosting vanaf €3,95/maand met 10Gb webruimte